3η Τοπική Διαδρομή Λευκωσίας Θρησκευτική Διαδρομή
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Θρησκευτικές Διαδρομές»3η Τοπική Διαδρομή Λευκωσίας Θρησκευτική Διαδρομή
3η Τοπική Διαδρομή Λευκωσίας Θρησκευτική Διαδρομή
3η Τοπική Διαδρομή Λευκωσίας Θρησκευτική Διαδρομή

Η διαδρομή αυτή, η οποία είναι η τρίτη για τη Λευκωσία, ξεκινάει από την Κάτω Δευτερά και το Σπήλαιο της Παναγίας της Χρυσοσπηλιώτισσας με τοιχογραφίες του 14ου αιώνα, όπου πραγματοποιείται ένα μεγάλο πανηγύρι στις 15 Αυγούστου.

Στο Πολιτικό οι επισκέπτες θα δουν τη Μονή Αγίου Ηρακλειδίου, γυναικείο μοναστήρι το οποίο μπορεί να διηγηθεί όλη την ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η γνωστή Μονή της Παναγίας του Μαχαιρά είναι ο επόμενος σταθμός της διαδρομής. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν ένα από τα πιο σημαντικά μοναστήρια της Κύπρου, το οποίο χτίστηκε τον 12ο αιώνα με χρηματοδότηση Βυζαντινών Αυτοκρατόρων.

Στο Φικάρδου μπορεί κανείς να θαυμάσει τη λαϊκή αρχιτεκτονική του χωριού, το οποίο κηρύχθηκε στο σύνολό του ως αρχαίο μνημείο από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Στο Παλαιχώρι η διαδρομή περνάει από την εκκλησία της Παναγίας της Χρυσοπαντάνασσας, η οποία βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, καθώς και από το Εκκλησιαστικό Μουσείο που βρίσκεται πολύ κοντά στην εκκλησία.

Στην Αγροκηπιά, το τελευταίο μέρος της διαδρομής, βρίσκεται η εκκλησία της Μονής Αγίου Παντελεήμονος της Αχεράς με ενδιαφέρουσες εικόνες και ξυλόγλυπτο τέμπλο, χαρακτηριστικά της εκκλησιαστικής τέχνης επί Τουρκοκρατίας.

Συνολικό μήκος διαδρομής: 73 χλμ.

REPUBLIC OF CYPRUS              EUROPEAN UNION              EU STRUCTURAL FUNDS              CYPRUS TOURISM ORGANIZATION

Η ιστοσελίδα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σχετικά Άρθρα

Η καρδιά της θρησκείας Γη αιθέρια και ευλογημένη … οι…
 • Newsletter

  Όνομα
  Please provide your Name

  EMAIL
  Please provide your email

  Invalid Input