2η Τοπική Διαδρομή Λευκωσίας Θρησκευτική Διαδρομή
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Θρησκευτικές Διαδρομές»2η Τοπική Διαδρομή Λευκωσίας Θρησκευτική Διαδρομή
2η Τοπική Διαδρομή Λευκωσίας Θρησκευτική Διαδρομή
2η Τοπική Διαδρομή Λευκωσίας Θρησκευτική Διαδρομή

Η δεύτερη διαδρομή της Λευκωσίας ξετυλίγεται στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας και αρχίζει από την Περιστερώνα και την εκκλησία των Αγίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνα. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του ναού είναι οι πέντε τρούλοι του και από τις τοιχογραφίες και εικόνες του έχουν διασωθεί μόνο μερικές του 12ου και του 15ου αιώνα. Λίγο νοτιότερα βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, η οποία χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και τα χρόνια της Ενετοκρατίας.

Η επόμενη στάση είναι η εκκλησία της Παναγίας της Ασίνου στο Νικητάρι, μια από τις 10 εκκλησίες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Η διαδρομή περνά μέσα από τη Γαλάτα και την εκκλησία της Παναγίας της Ποδίθου, η οποία είναι επίσης στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Η επόμενη επίσκεψη είναι και πάλι στο χωριό Γαλάτα στην εκκλησία Αρχαγγέλου Μιχαήλ ή Θεοτόκου και στη συνέχεια στην εκκλησία του Αγίου Σωζόμενου, η οποία προτάθηκε να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Η διαδρομή καταλήγει στην Κακοπετριά και στον Άγιο Νικόλαο της Στέγης, μια εκκλησία του 13ου αιώνα, που είναι επίσης ένα από τα 10 μνημεία της Κύπρου που έχουν συμπεριληφθεί στα  Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Συνολική απόσταση διαδρομής: 149 χλμ.

REPUBLIC OF CYPRUS              EUROPEAN UNION              EU STRUCTURAL FUNDS              CYPRUS TOURISM ORGANIZATION

Η ιστοσελίδα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σχετικά Άρθρα

Η καρδιά της θρησκείας Γη αιθέρια και ευλογημένη … οι…
 • Newsletter

  Όνομα
  Please provide your Name

  EMAIL
  Please provide your email

  Invalid Input