fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Αξιοθέατα & Μνημεία»Εκκλησία του Αγίου Βαρνάβα και Ιλαρίωνα
Εκκλησία του Αγίου Βαρνάβα και Ιλαρίωνα
Εκκλησία του Αγίου Βαρνάβα και Ιλαρίωνα

Η εκκλησία βρίσκεται στο χωριό Περιστερώνα κι είναι αφιερωμένη στους Αγίους Βαρνάβα και Ιλαρίωνα και πιστεύεται ότι χτίστηκε τον 9ο ή 10ο αιώνα. Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της κυπριακής βυζαντινής αρχιτεκτονικής, μ΄ ένα μέρος του βόρειου τοίχους του αρχικού ναού που εξακολουθεί να υφίσταται, να έχει ενσωματωθεί στο δυτικό τμήμα του τείχους της υφιστάμενης εκκλησίας. Τα αρχαιότερα δείγματα τοιχογραφίας ανήκουν στο 15ο και 16ο αιώνα.

Δίπλα στην εκκλησία βρίσκεται το τουρκικό τζαμί της Περιστερώνας, κι αυτή η εικόνα της εκκλησίας δίπλα από το τζαμί εμφανίστηκε σε προηγούμενα νομίσματα και γραμματόσημα ως σύμβολο της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ Ελλήνων και Τουρκοκυπρίων πριν την τουρκική εισβολή του 1974.

Περιοχή: Λευκωσία
Διεύθυνση: Χωριό Περιστερώνα, Δρόμος Λευκωσίας - Τροόδους
Τηλ. Επικοινωνίας: Τηλ: +357 99 620 753
Ώρες Λειτουργίας: Παρακαλείστε όπως ρωτήσετε για τις ώρες λειτουργίας τον ιδιοκτήτη του καφενείου, που βρίσκεται δίπλα από την εκκλησία.
Περίοδος Λειτουργίας: Όλο τον χρόνο.
Κλειστή κατά τις Δημόσιες Αργίες.
Τιμή Εισόδου: Δωρεάν
Ιστοσελίδα: www.mcw.gov.cy/da
  Οι ώρες λειτουργίας, καθώς και η τιμή εισόδου υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Συνετό θα ήταν οι επισκέπτες να τα επιβεβαιώνουν πριν την επίσκεψή τους.

 

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.