fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Αξιοθέατα & Μνημεία»Αρχαιολογικός Χώρος Ταμασσού
Αρχαιολογικός Χώρος Ταμασσού
Αρχαιολογικός Χώρος Ταμασσού

Οι αρχαίοι συγγραφείς αναφέρονται κατά κόρον στη λατρεία της Αφροδίτης στην πόλη της Ταμασσού. Το ιερό της θεάς επιβεβαιώνεται και αρχαιολογικά στο χώρο όπου βρέθηκε ένας βωμός φτιαγμένος από ασβεστόλιθο, όπως επίσης και διάφορα αγγεία για τάματα, λιβανιστήρια και λάμπες που ανασύρθηκαν από τη γη. Βρέθηκαν επίσης αγαλματίδια περιστεριών (το ιερό πουλί της Αφροδίτης) από πηλό και πέτρα. Το ιερό και ο βωμός πιστεύεται ότι χτίστηκαν στην Κύπρο-Αρχαϊκή ΙΙ Περίοδο (600 - 475 π.Χ), καταστράφηκαν τον 5ον αιώνα και ξανά τον 4ο αιώνα π.Χ. και ξαναχτίστηκαν στην Ελληνιστική Εποχή.

Ένας μεγάλος μονολιθικός βωμός βρέθηκε στα δυτικά του Ιερού. Έχει μια κοιλότητα για τάματα στο κέντρο και 18 μικρότερες κοιλότητες παντού, που μοιάζουν με μικρές κούπες για τις προσφορές σε υγρή μορφή. Κάποιες τετράγωνες κοιλότητες μπορεί να έγιναν για να εφαρμόσουν ελαφρά καπάκια. Πιστεύεται ότι ο βωμός ήταν αφιερωμένος στη Μεγάλη Θεά, που κυρίως αναφερόταν σαν η Κυβέλη. Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται από ένα έγγραφο που βρέθηκε στην Ταμασσό τον 19ο αιώνα και αναφέρεται στη Μητέρα των Θεών. Τα Ιερά και των δύο θεών καταστράφηκαν στην περσική εξέγερση (499 / 8 π.Χ.). Μια δεύτερη αναδόμηση, στις αρχές της Ελληνιστικής Περιόδου (τέλος του 4ου αιώνα π.Χ.), άλλαξε τελείως τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα τουλάχιστον στο Ιερό της Αφροδίτης.

Ο χώρος συμπεριλαμβάνεται στην Πολιτιστική Διαδρομή της Αφροδίτης.

Περιοχή: Λευκωσία
Διεύθυνση: Χωριό Πολιτικό, 21 χλμ. νοτιοδυτικά της Λευκωσίας
Τηλ. Επικοινωνίας: Τηλ: +357 22 622 619
Ώρες Λειτουργίας: 16 Σεπτεμβρίου - 15 Απριλίου, Δευτέρα - Παρασκευή: 08:30 - 16:00
16 Απριλίου - 15 Σεπτεμβρίου, Δευτέρα - Παρασκευή: 09:30 - 17:00
Κλειστός το Σάββατο και την Κυριακή.
Περίοδος Λειτουργίας: Όλο τον χρόνο.
Κλειστός κατά τις Δημόσιες Αργίες.
Τιμή Εισόδου: €2,50
Για οργανωμένες ομάδες των 10 ή περισσότερων ατόμων, υπάρχει μια μείωση του 20% στην τιμή εισόδου.
Το Τμήμα Αρχαιοτήτων μπορεί να εκδώσει ειδικές κάρτες εισόδου για όλα τα μουσεία και αρχαία μνημεία: (1) Μονοήμερη κάρτα - €8,50, τριήμερη κάρτα (3) - €17,00, εφταήμερη (7) κάρτα - €25,00.
Πρόσβαση Αναπήρων: Προσβάσιμος χώρος σε άτομα με τροχοκάθισμα.
Ιστοσελίδα: www.mcw.gov.cy/da
  Οι ώρες λειτουργίας, καθώς και η τιμή εισόδου υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Συνετό θα ήταν οι επισκέπτες να τα επιβεβαιώνουν πριν την επίσκεψή τους.

 

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.