fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Αξιοθέατα & Μνημεία»Αρχαιολογικός Χώρος Ιδαλίου
Αρχαιολογικός Χώρος Ιδαλίου
Αρχαιολογικός Χώρος Ιδαλίου

Ο Αρχαιολογικός Χώρος του Ιδαλίου στο χωριό Δάλι είναι μια από τις πιο σημαντικές περιοχές στην Κύπρο, με πολλά από τα πλούσια και σπουδαία ευρήματά του να εκτίθενται σήμερα σε μερικά από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου.

Η αρχαία πόλη ιδρύθηκε από τους Αχαιούς ήρωες του Τρωϊκού Πολέμου, τον Χαλκάνορα, απόγονο του Τεύκρου και ιδρυτή της Σαλαμίνας. Σύμφωνα με τον μύθο, το Αρχαίο Ιδάλιο είναι ο τόπος όπου ο Άδωνης, εραστής της Αφροδίτης, σκοτώθηκε από τον ζηλιάρη εραστή της Άρη, τον Ολύμπιο Θεό του Πολέμου.

Το βασίλειο άκμασε μέχρι τα μέσα του 5ου αιώνα π.Χ., όταν η πρωτεύουσά του πολιορκήθηκε και κατελήφθη από τους Φοίνικες βασιλείς του Κιτίου. Τα ευρήματα που έχουν έρθει στο φως από τους δύο οικισμούς και τα νεκροταφεία της περιοχής, καταδεικνύουν ότι τα πρώτα ερείπια της ανθρώπινης εγκατάστασης βρέθηκαν στην τοποθεσία Αγρίδι, που χρονολογούνται από τον 7ο και 5ο π.Χ. αιώνα.

Η περιοχή στεγάζει ένα Μουσείο και κέντρο επισκεπτών, τα οποία προβάλλουν τα ευρήματα και συνδέονται επίσης με την Πολιτιστική Διαδρομή Αφροδίτη.

Περιοχή: Λευκωσία
Διεύθυνση: Χωριό Δάλι
Τηλ. Επικοινωνίας: Τηλ: +357 22 444 818
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 08:30 - 16:00
Κλειστός το Σάββατο και την Κυριακή.
Περίοδος Λειτουργίας: Όλο τον χρόνο.
Κλειστός κατά τις Δημόσιες Αργίες.
Τιμή Εισόδου: €2,50
Για οργανωμένες ομάδες των 10 ή περισσότερων ατόμων, υπάρχει μια μείωση του 20% στην τιμή εισόδου.
Το Τμήμα Αρχαιοτήτων μπορεί να εκδώσει ειδικές κάρτες εισόδου για όλα τα μουσεία και αρχαία μνημεία: (1) Μονοήμερη κάρτα - €8,50, τριήμερη κάρτα (3) - €17,00, εφταήμερη (7) κάρτα - €25,00.
Πρόσβαση Αναπήρων: Προσβάσιμος χώρος σε άτομα με τροχοκάθισμα.
Ιστοσελίδα: www.mcw.gov.cy/da
  Οι ώρες λειτουργίας, καθώς και η τιμή εισόδου υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Συνετό θα ήταν οι επισκέπτες να τα επιβεβαιώνουν πριν την επίσκεψή τους.

 

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.