Αρχαιολογικός Χώρος Χοιροκοιτίας (Νεολιθικός Οικισμός)
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Αξιοθέατα & Μνημεία»Αρχαιολογικός Χώρος Χοιροκοιτίας (Νεολιθικός Οικισμός)
Αρχαιολογικός Χώρος Χοιροκοιτίας (Νεολιθικός Οικισμός)
Αρχαιολογικός Χώρος Χοιροκοιτίας (Νεολιθικός Οικισμός)

Ο Αρχαιολογικός Χώρος της Χοιροκοιτίας είναι ένας εξαιρετικά καλά διατηρημένος οικισμός της Νεολιθικής Εποχής, ο οποίος έχει καταχωρηθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ από το 1998.

Κατάλοιπα απ΄ όλες τις φάσεις της Νεολιθικής Εποχής είναι εμφανή στον οικισμό και παρουσιάζουν μια εικόνα των συνθηκών διαβίωσης στην περιοχή κατά τους Προϊστορικούς Χρόνους, καθώς και για το πώς διαδόθηκε ο Νεολιθικός Πολιτισμός σ΄ όλη την περιοχή.

Πέντε κατοικίες με το χαρακτηριστικό κυλινδρικό σχήμα έχουν ανακατασκευαστεί κοντά στον οικισμό, χρησιμοποιώντας τις ίδιες μεθόδους κατασκευής και τα ίδια υλικά που χρησιμοποιούνταν στους Νεολιθικούς Χρόνους. Οι κατοικίες είναι εξοπλισμένες με αντίγραφα των οικιακών αντικειμένων που βρέθηκαν στις αρχικές κατοικίες, παρέχοντας έτσι μια ζωντανή αναπαράσταση του πώς ήταν στην πραγματικότητα οι οικίες στο παρελθόν. Η βλάστηση γύρω από τις κατοικίες αποτελείται από αυτοφυή φυτά και δέντρα που αναπτύσσονται στην Κύπρο από τη Νεολιθική Εποχή.

Νεολιθική Χοιροκοιτία - Ακουστική Ξενάγηση 

Περιοχή: Λάρνακα
Διεύθυνση: 32 χλμ. από την Λάρνακα / 48 χλμ. νότια της Λευκωσίας στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού
Συντεταγμένες GPS: Lat: 34.796269 Lon: 33.34472
Τηλ. Επικοινωνίας: Τηλ: +357 24 322 710
Ώρες Λειτουργίας: 16 Σεπτεμβρίου - 15 Απριλίου, Καθημερινά: 08:30 - 17:00
16 Απριλίου - 15 Σεπτεμβρίου, Καθημερινά: 08:30 - 19:30
Περίοδος Λειτουργίας: Όλο τον χρόνο.
Κλειστός στις 25 Δεκεμβρίου, 1η Ιανουαρίου και Κυριακή του Πάσχα.
Τιμή Εισόδου: €2,50
Για οργανωμένες ομάδες των 10 ή περισσότερων ατόμων, υπάρχει μια μείωση του 20% στην τιμή εισόδου.
Το Τμήμα Αρχαιοτήτων μπορεί να εκδώσει ειδικές κάρτες εισόδου για όλα τα μουσεία και αρχαία μνημεία: (1) Μονοήμερη κάρτα - €8,50, τριήμερη κάρτα (3) - €17,00, εφταήμερη (7) κάρτα - €25,00.
Πρόσβαση Αναπήρων: Δεν είναι προσβάσιμος ο χώρος σε άτομα με τροχοκάθισμα. Άτομα με τροχοκάθισμα μπορούν όμως να επισκεφθούν την περιοχή των ανακατασκευασμένων κατοικιών.
Ιστοσελίδα: www.mcw.gov.cy/da
  Οι ώρες λειτουργίας, καθώς και η τιμή εισόδου υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Συνετό θα ήταν οι επισκέπτες να τα επιβεβαιώνουν πριν την επίσκεψή τους.

 

REPUBLIC OF CYPRUS              EUROPEAN UNION              EU STRUCTURAL FUNDS              CYPRUS TOURISM ORGANIZATION

Η ιστοσελίδα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ακουστική Ξενάγηση

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input