fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Χωριά»Χωριό Πλάτρες
Χωριό Πλάτρες
Χωριό Πλάτρες

Το χωριό Πλάτρες βρίσκεται στην οροσειρά του Τροόδους στην Επαρχία Λεμεσού, σε υψόμετρο 1.100 μέτρων.

Το γραφικό αυτό χωριό είναι κτισμένο σε θεατρική διάταξη, εφόσον το κατώτερο μέρος του χωριού έχει διαφορετικό υψόμετρο από το υπόλοιπο χωριό, γι’ αυτό και χωρίζεται σε Πάνω και Κάτω Πλάτρες. Είναι ένα δημοφιλές θερινό θέρετρο και προσφέρει διαμονή σε κομψά και όμορφα ξενοδοχεία.
 
Εκτός από τα  υπέροχα μονοπάτια της φύσης, οι Πλάτρες έχουν έναν από τους ψηλότερους καταρράκτες στην Κύπρο, τα Καληδόνια, τα οποία πιστεύεται ότι πήραν την ονομασία τους από Άγγλους ή Σκωτσέζους τουρίστες που επισκέφθηκαν την περιοχή το 1878. Το χωριό είναι κατάμεστο με γραφικά παλιά κτίρια, ενώ στις Κάτω Πλάτρες υπάρχει επίσης ένα οινοποιείο.

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να επισκεφθούν μοναδικά αξιοθέατα όπως είναι εργαστήρι σοκολάτας, ένα πάρκο περιπέτειας και αναψυχής με σχοινιά και μια έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο, η οποία περιλαμβάνει παλιές φωτογραφίες του χωριού καθώς και του Έλληνα ποιητή Γιώργου Σεφέρη ο οποίος αναφέρει τις Πλάτρες σε ένα από τα πιο γνωστά ποιήματά του.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.