fbpx
EL
Χωριό Ίνεια
Χωριό Ίνεια

Το γραφικό χωριό Ίνεια βρίσκεται στην περιοχή της Πάφου στην ορεινή περιοχή της Λαόνας κι έχει μια εντυπωσιακή θέα προς την Χερσόνησο του Ακάμα. Μόλις 30 χιλιόμετρα βόρεια της Πάφου, οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στην Ίνεια ακολουθώντας είτε τη διαδρομή Β7 και στη συνέχεια το E711 ή από το δρόμο E709 και στη συνέχεια τον F708.

Το χωριό παίρνει αρχικά το όνομά του από τη λέξη «οίνος» - η λέξη της αρχαίας Ελληνικής για το «κρασί» - ενώ ιστορικές πηγές την αναφέρουν και ως «Οίνεια» με την ορθογραφία της ονομασίας του χωριού να αλλάζει σταδιακά και να παίρνει τη σημερινή της μορφή με την πάροδο του χρόνου.

Χτισμένη ανάμεσα στα αμπέλια, η Ίνεια είναι ένα από τα αμπελουργικά χωριά της περιοχής και περιλαμβάνεται στη διαδρομή κρασιού Λαόνα-Ακάμα.

Το χωριό είναι επίσης γνωστό για την παραδοσιακή χειροτεχνία της καλαθοπλεκτικής, η οποία εξακολουθεί να εφαρμόζεται με την παραδοσιακή μέθοδο. Τα καλάθια εκτίθενται στο μουσείο, ενώ η εκπληκτική ομορφιά της περιοχής την καθιστά δημοφιλή για περιπάτους και φωτογράφιση και αποτελεί έμπνευση για πολλούς καλλιτέχνες.

 

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.