fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Χωριά»Χωριό Επισκοπή
Χωριό Επισκοπή
Χωριό Επισκοπή

Το μικρό χωριό της Επισκοπής βρίσκεται στην περιοχή της Πάφου και είναι βυθισμένο σ΄ ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον μ΄ ένα μοναδικό βραχώδες τραχύ τοπίο διάστικτο με αμπελώνες. Μόλις 11 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάφου, ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει στην Επισκοπή από την έξοδο των Κονιών από τον κύριο κόμβο Πάφου-Λεμεσού (ακολουθώντας τη διαδρομή E710).

Το όνομα του χωριού προέρχεται από το γεγονός ότι χρησιμοποιόταν ως η έδρα του επισκόπου, εξού και η ονομασία «Επίσκοπος». Κατά την περίοδο της Φραγκοκρατίας ο Ορθόδοξος Επίσκοπος Πάφου είχε την έδρα του στο χωριό, μετά τη μετακίνηση του από την Πόλη Χρυσοχούς και τους διωγμούς των Ορθοδόξων από τους Λατίνους. Πριν από το γεγονός αυτό, το χωριό ήταν γνωστό ως «Κώμη».

Ο Άγιος Ιλαρίων ο Μέγας (291-371 μ.Χ.) - ο οποίος αποτελεί σημαντική θρησκευτική προσωπικότητα τόσο για τους Ορθόδοξους, όσο και για τη Ρωμαϊκή Καθολική Εκκλησία - πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ως ερημίτης πάνω σ΄ ένα λόφο έξω από το χωριό, όπου βοήθησε επίσης πολλούς ανθρώπους θεραπεύοντας τους ή εκδιώκοντας τα κακά δαιμόνια από μέσα τους. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν το κελί του αγίου και μπορούν επίσης να ανάψουν ένα κερί στην εκκλησία που χτίστηκε προς τιμήν του.

Η περιοχή είναι ένας παράδεισος για τους φυσιολάτρεις και ιδανικό για πεζοπορία και περπάτημα χάρη στα τέσσερα οργανωμένα μονοπάτια της φύσης και τον εκπληκτικό βράχο της Επισκοπής, έναν επιβλητικό μονόλιθο που φιλοξενεί σπάνιου είδους γεράκια. Χείμαρροι και παραπόταμοι από τον ποταμό της Έζουσας περνούν μέσα από το χωριό. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με το φυσικό περιβάλλον του χωριού στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Επισκοπής.

Το χωριό είναι ιδανικό για αγροτουρισμό χάρη στα ήσυχα και καταπράσινα περίχωρά του.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.