fbpx
EL
Χωριό Φύτη
Χωριό Φύτη

Το χωριό Φύτη βρίσκεται στην περιοχή της Πάφου σε μέσο υψόμετρο 680 μέτρων. Υπήρχε από τα μεσαιωνικά χρόνια και διατηρεί τόσο την παραδοσιακή λαϊκή αρχιτεκτονική του όσο και τις τοπικές βιοτεχνίες, συμπεριλαμβανομένων των χειροποίητων υφαντών. Η Φύτη βρίσκεται μόλις 25 χλμ. βορειοανατολικά της Πάφου και 20 χλμ. νοτιοανατολικά της Πόλης Χρυσοχούς. Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στο χωριό ακολουθώντας το δρόμο B07 και στη συνέχεια το δρόμο E712.

Δεδομένου ότι είναι το κύριο κέντρο υφαντικής της περιοχής της Πάφου, τα υφαντά του χωριού είναι γνωστά στους ντόπιους ως «Φυθκιώτικα» και διακρίνονται τόσο για την ποικιλία των σχεδίων τους, όσο και για τα πλούσια και ζωηρά χρώματά τους. Το Μουσείο του χωριού με τα παραδοσιακά υφαντά παρουσιάζει την τέχνη της υφαντικής και αποτελεί ένα από τα κύρια σημεία ενδιαφέροντος του χωριού.

Άλλα ενδιαφέροντα αξιοθέατα περιλαμβάνουν μια σειρά από παραδοσιακές βρύσες και την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού και διαθέτει ένα όμορφο και καλά διατηρημένο τέμπλο του 19ου αιώνα.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.