fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Χωριά»Χωριό Φρέναρος
Χωριό Φρέναρος
Χωριό Φρέναρος

Το χωριό Φρέναρος βρίσκεται στην Επαρχία Αμμοχώστου και ονομάστηκε έτσι από τους μοναχούς των Λουζινιανών που ζούσαν στην κοντινή Μονή της Παναγίας των Χορτακίων και ονομάζονταν «Fremenors».

Είναι ένα από τα εύφορα χωριά με το κόκκινο έδαφος («Κοκκινοχώρια»), είναι μία από τις κύριες περιοχές παραγωγής καρπουζιών στο νησί και διαθέτει μεγάλες καλλιέργειες ζουμερών και δροσιστικών φρούτων. Οι επισκέπτες στην Ετήσια Γιορτή Καρπουζιού, που πραγματοποιείται τον Ιούλιο, μπορούν να απολαύσουν δωρεάν φρέσκο ​​καρπούζι και τα παράγωγα προϊόντα του, όπως παγωτά και κοκτέιλ.

Στα αξιοθέατα του χωριού περιλαμβάνονται οι βυζαντινές εκκλησίες του Αγίου Ανδρονίκου και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα, και η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας του 15ου αιώνα η οποία έχει ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες.

Το θρησκευτικό πανηγύρι προς τιμήν του Αρχαγγέλου Μιχαήλ πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 6 Σεπτεμβρίου (Γιορτή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ), προσφέροντας ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, τοπικά εδέσματα και ποτά και στο οποίο οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.