fbpx
EL
Χωριό Γούρρι
Χωριό Γούρρι

Το μικρό ορεινό χωριό Γούρρι βρίσκεται στην Επαρχία Λευκωσίας, μόλις 36 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα στους πρόποδες του βουνού του δάσους του Μαχαιρά - στην περιοχή Πιτσιλιάς - και σ΄ αυτό οδηγούν οι διαδρομές E903 και E904.

Υπάρχουν διάφορες εκδοχές για το πώς ιδρύθηκε το χωριό κι από πού πήρε το όνομά του. Σύμφωνα με μια εκδοχή ιδρύθηκε γύρω στο 800 μ.Χ., παίρνοντας το όνομά του από τη γενιά Kourries που είχαν τον έλεγχο της ανατολικής πλευράς του βουνού, ενώ σύμφωνα με μια άλλη θεωρία προέρχεται από τον Φράγκο Φεουδάρχη JacobdeGourr.

Εκτός από την υπέροχη θέα και το γραφικό χαρακτήρα του, το χωριό έχει επίσης ένα ενδιαφέρον Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το οποίο άνοιξε το 2015, καθώς και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα με μια αρχαία επιγραφή στο εσωτερικό του ναού, τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 24 Μαΐου 1898, ενώ τμήματα του τέμπλου κατασκευάστηκαν το 1906.

Κατά την επίσκεψή τους στο Γούρρι οι ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν τοπικά, παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά και κομπόστες, μεταξύ των οποίων σπιτικές μαρμελάδες και «γλυκά του κουταλιού» (φρούτα και λαχανικά διατηρημένα σε σιρόπι), όλα φτιαγμένα από τις ντόπιες νοικοκυρές. Σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο θα βρείτε επίσης και το γραφικό χωριό Φικάρδου και το Μοναστήρι του Μαχαιρά.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.