fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Χωριά»Χωριό Ευρύχου
Χωριό Ευρύχου
Χωριό Ευρύχου

Το χωριό Ευρύχου βρίσκεται στην Επαρχία Λευκωσίας και είναι το αγροτικό κέντρο της περιοχής Σολέας. Βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λευκωσίας και μπορείτε να φτάσετε εκεί ακολουθώντας τη διαδρομή B10 και στη συνέχεια τη διαδρομή Β9, η οποία θα σας οδηγήσει κατ’ ευθείαν στην καρδιά της Κοιλάδας της Σολέας.

Το καταπράσινο τοπίο είναι διάσπαρτο με μικρά ρυάκια που τρέχουν κάτω από τις πλαγιές προς την κοιλάδα του Καρκώτη, η οποία είναι φυτεμένη με ξισταριές, τρεμιθιές και πεύκα. Παρά το γεγονός ότι το χωριό είναι ένας σημαντικός παραγωγός πολλών ειδών φρούτων, το πιο διάσημο γεωργικό του προϊόν είναι τα μήλα του.

Η Ευρύχου διατηρεί τον παραδοσιακό χαρακτήρα της με τα παλιά σπίτια να είναι κατασκευασμένα από τοπική πέτρα, με τις κεραμιδένιες στέγες και επικλινή ξύλινα μπαλκόνια. Ανάμεσα στις εκκλησίες του χωριού οι πιο αξιοσημείωτες είναι αυτές του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Μαρίνας. Οι παλιοί νερόμυλοι του χωριού, ανάμεσα σ΄ αυτούς και ο «Μύλος του Στυλλή», είναι ένα αξιοθέατο που επιβάλλεται να επισκεφθείτε, το οποίο αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα της κυπριακής λαϊκής αρχιτεκτονικής.

Ένα μοναδικό αξιοθέατο του χωριού είναι το Κυπριακό Μουσείο Σιδηροδρόμου, το οποίο στεγάζεται στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό. Τα πρωτότυπα έγγραφα, σχέδια, φωτογραφίες και διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με το τώρα ανενεργό σιδηροδρομικό σύστημα της Κύπρου εκτίθενται στο Μουσείο μαζί με μακέτες από τους κύριους σταθμούς καθώς και άλλο υλικό.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.