fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Χωριά»Χωριό Πολύστυπος
Χωριό Πολύστυπος
Χωριό Πολύστυπος

Το χωριό Πολύστυπος βρίσκεται στην οροσειρά του Τροόδους στην περιοχή της Πιτσιλιάς και εντάσσεται στην Επαρχία Λευκωσίας. Το χωριό έχει υψόμετρο 1.150 μέτρων. Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν σ΄ αυτό ακολουθώντας τους δρόμους E901, στη συνέχεια B9 και E906, ακολούθως τον δρόμο E907 και τέλος τον δρόμο F915.

Ο Πολύστυπος είναι ένα από τα ψηλότερα χωριά του νησιού με πολλές πηγές, ρυάκια, αμπέλια, άγρια βλάστηση και πολύχρωμα λουλούδια. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο είναι ιδανικό για μια ήρεμη διαμονή σ΄ ένα από τα όμορφα παραδοσιακά σπίτια.

Ο παραδοσιακός χαρακτήρας του χωριού έχει διατηρηθεί κι είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά του νησιού. Στο χωριό υπάρχουν μοναδικά δέντρα που φυτρώνουν μόνο στην περιοχή αυτή, συμπεριλαμβανομένου του άγριου, καταπράσινου θάμνου φουντουκιάς και του «αόρατου» δέντρου με μαλακό ξύλο και έντονη μυρωδιά, το οποίο μεγαλώνει με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς. Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου στο χωριό παρατηρείται βαριά χιονόπτωση, κάτι που προσδίδει ακόμη περισσότερο στη γραφική του γοητεία.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη βόλτα τους στα μονοπάτια της φύσης, τα οποία οδηγούν σ΄ ένα αρχαίο μονοπάτι, που διασχίζει το δάσος με τις φουντουκιές.

Τα αξιοθέατα του χωριού περιλαμβάνουν την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, η οποία είναι κτίσμα του 1908 και μια εκκλησία Φραγκοβυζαντινής τεχνοτροπίας του 1912.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.