fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Χωριά»Χωριό Κυπερούντα
Χωριό Κυπερούντα
Χωριό Κυπερούντα

Η Κυπερούντα βρίσκεται στην οροσειρά του Τροόδους, στην περιοχή της Πιτσιλλιάς και υπάγεται στην Επαρχία Λεμεσού, η Κυπερούντα έχει υψόμετρο 1.300 περίπου μέτρα πάνω από τη θάλασσα.

Το χωριό αυτό με τις πυκνές φυλλωσιές διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του χωριού αποτελούν οι απότομοι ανηφορικοί δρόμοι, τα αμπέλια, οι μικρές γραφικές αυλές των σπιτιών, οι ψηλοτάβανες αγροτικές αποθήκες και τα σπίτια με τα κεραμίδια και τις γραφικές σοφίτες. Όλα αυτά συνθέτουν το γοητευτικό χαρακτήρα του χωριού.

Το χωριό ιδρύθηκε κατά την Βυζαντική Περίοδο και πήρε το όνομά του από ένα είδος αγριόχορτου «κύπρος» ή «κυπέρι», το οποίο αφθονεί στην περιοχή.

Ανάμεσα στα αξιοθέατα του χωριού βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, η οποία χρονολογείται από το 18ο αιώνα και τη νέα επιβλητική εκκλησία του Αγίου Αρσένιου, καθώς και τρία Μουσεία: Φυσικής Ιστορίας, Λαϊκής Παραδοσιακής Τέχνης και του Εθνικού Απελευθερωτικού Αγώνα.

Άλλα ενδιαφέροντα μέρη που μπορεί να επισκεφθεί ένας επισκέπτης είναι το Οινοποιείο Κυπερούντας και το Adventuremountainpark, ενώ υπάρχουν και δύο υπέροχα μονοπάτια της φύσης το «Δόξα σοι ο Θεός» και τα «Τεισιά της Μαδαρής».

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.