fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Χωριά»Χωριό Καλοπαναγιώτης
Χωριό Καλοπαναγιώτης
Χωριό Καλοπαναγιώτης

Το χωριό Καλοπαναγιώτης βρίσκεται στην οροσειρά του Τροόδους στην κοιλάδα της Μαραθάσας, η οποία διοικητικά υπάγεται στην Επαρχία Λευκωσίας.

Ο Καλοπαναγιώτης είναι ένα από τα πιο όμορφα ορεινά θέρετρα του νησιού, διαθέτοντας ιαματικές πηγές, παραδοσιακή αρχιτεκτονική και πανοραμική θέα στην κοιλάδα. Είναι ιδανικό για αγροτουρισμό αφού βρίσκεται σ΄ ένα γαλήνιο φυσικό τοπίο.

Το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή στον Καλοπαναγιώτη, συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Σ΄ αυτό στεγάζονται τρεις βυζαντινές εκκλησίες, που έχουν εξαιρετικά διατηρημένες τοιχογραφίες, οι οποίες χρονολογούνται από τον 9ον μέχρι και τον 15ον αιώνα.

Άλλα ενδιαφέροντα αξιοθέατα του χωριού είναι η ενετική γέφυρα και ο νερόμυλος του Κύκκου. Η γέφυρα του 16ου αιώνα είναι κατασκευασμένη από παραδοσιακή πέτρα και μέχρι πρόσφατα εξυπηρετούσε ως η μόνη οδός πρόσβασης από το χωριό στο μοναστήρι. Το Κυπριακό Τμήμα Αρχαιοτήτων έχει ανακηρύξει τον νερόμυλο ως «μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς» και αποτελεί ένα επιβλητικό κτίσμα με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της προ-βιομηχανικής περιόδου.

Η γοητεία του Καλοπαναγιώτη είναι επίσης αισθητή και σ΄ άλλα αξιοθέατα του χωριού, στα παλιά ξωκλήσια, στους κομψούς, λιθόστρωτους δρόμους και στα μονοπάτια που οδηγούν στα όμορφα μονοπάτια της φύσης.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.