fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Χωριά»Χωριό Κάθηκας
Χωριό Κάθηκας
Χωριό Κάθηκας

Το μικρό και παραδοσιακό αυτό χωριό της Πάφου βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 700 μέτρων και κατοικείται από τα αρχαία χρόνια. Προσφέρεται για αγροτουρισμό, λόγω του ήσυχου περιβάλλοντός του. Μόλις 23 χιλιόμετρα βόρεια της Πάφου, μπορείτε να φτάσετε στο χωριό ακολουθώντας τη διαδρομή Β7 και στη συνέχεια το δρόμο E711, ή παίρνοντας την παραλιακή διαδρομή E701, η οποία μετά από κάποιο σημείο μετατρέπεται σε E727 και στη συνέχεια το δρόμο E709.

Διατηρώντας την παραδοσιακή του γοητεία το χωριό έχει κατοικίες που χρονολογούνται περισσότερο από έναν αιώνα και χρησιμεύουν ως χαρακτηριστικά δείγματα της λαϊκής αρχιτεκτονικής, ενώ έχει επίσης πολλές παλιές και ενδιαφέρουσες εκκλησίες. Το μικρό καταφύγιο γαϊδουριών συμπληρώνει περαιτέρω τον αυθεντικό χαρακτήρα του χωριού.

Ο Κάθηκας είναι ένα από τα χωριά παραγωγής κρασιού στην περιοχής της Πάφου. Το όνομά του λέγεται ότι προέρχεται είτε από τον αρχικό ιδιοκτήτη, είτε από το ρήμα «να καθίσει»,  λόγω της αντίληψης ότι το χωριό όταν το αντικρίζει κανείς από απόσταση, φαίνεται ότι «κάθεται» σε μια επίπεδη τοποθεσία.

Το χωριό είναι γνωστό για το σπουδαία τοπικά έθιμα του Πάσχα, τα οποία οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να τα παρακολουθήσουν κατά τη διάρκεια της περιόδου του Ελληνικού Ορθοδόξου Πάσχα. Την Μεγάλη Παρασκευή συνηθίζεται να δραματοποιούν τα «Πάθη του Χριστού», όπου ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου αναλαμβάνει το ρόλο του Ιησού και ηγείται της πομπής από το εκκλησάκι του Αγίου Ονουφρίου μέχρι την εκκλησία της Παναγίας Ευαγγελίστριας, με το υπόλοιπο χωριό να τον ακολουθεί. 

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.