fbpx
EL
Χωριό Φοινί
Χωριό Φοινί

Το Φοινί βρίσκεται στην Επαρχία Λεμεσού, σε υψόμετρο 920 μέτρων στην οροσειρά του Τροόδους και σε απόσταση μόλις 44 χιλιομέτρων από την πόλη της Λεμεσού. Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν σ’ αυτό ακολουθώντας τους δρόμους Β8, E802 και στη συνέχεια  F804, είτε ακολουθώντας τους δρόμους Β8, F825 και στη συνέχεια F804.

Το Φοινί θεωρείται ότι είναι μια από τις ομορφότερες περιοχές του νησιού, χάρη σε ένα γραφικό καταρράκτη, τις συστάδες των πεύκων και το δάσος του.

Το χωριό πιστεύεται ότι πήρε το όνομά του είτε απ΄ ένα Φράγκο φεουδάρχη, τον Juan De Fejniu, είτε από την ελληνική λέξη «Φοίνικας», ή από τον καρπό «Φοινίκι». Τα κύρια προϊόντα του είναι φρούτα, κρασί και ξηροί καρποί, ενώ είναι επίσης γνωστό για αγγειοπλαστική, τα παραδοσιακά έπιπλα και για το τοπικό γλυκό «Λουκούμι».

Τα αξιοθέατα περιλαμβάνουν το Πηλαβάκειο Μουσείο - ένα ιδιωτικό μουσείο λαϊκής τέχνης - εργαστήρια παρασκευής λουκουμιών και αγγειοπλαστικής και την κύρια εκκλησία του χωριού που είναι αφιερωμένη στον Τίμιο Σταυρό. Στην είσοδο του χωριού υπάρχει μια παλιά βρύση, ενώ κοντά στο χωριό βρίσκονται οι πανέμορφοι καταρράκτες της Χαντάρας.

Το χωριό πραγματοποιεί ένα τοπικό Πανηγύρι την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου, κατά τη διάρκεια του οποίου στήνεται ένα παραδοσιακό παζάρι στο κέντρο του χωριού με τοπικά προϊόντα, όπως λουκούμια, κεραμικά και φρέσκα φρούτα, ενώ υπάρχει επίσης ένα πρόγραμμα παραδοσιακής μουσικής και τραγουδιών. Το χωριό γιορτάζει επίσης τον τρύγο του σταφυλιού με τη διοργάνωση Φεστιβάλ κάθε Σεπτέμβριο.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.