fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Χωριά»Χωριό Πισσούρι
Χωριό Πισσούρι
Χωριό Πισσούρι

Το όμορφο χωριό Πισσούρι βρίσκεται στην Επαρχία Λεμεσού κι είναι χτισμένο σε μια καταπράσινη πλαγιά σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων από το Ακρωτήριο Άσπρο, και προσφέρει εκπληκτική θέα σε βουνό και θάλασσα. Το Πισσούρι απέχει μόλις 30 χιλιόμετρα από την πόλη της Λεμεσού, κι ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει εκεί ακολουθώντας τον δρόμο Α6 ή τον δρόμο Β6.

Υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με την προέλευση του ονόματος του χωριού, συμπεριλαμβανομένης της εκδοχής ότι προέρχεται από τη ρητίνη («Πίσσα») των πεύκων που αφθονούσαν στην περιοχή κατά τη Βυζαντινή Περίοδο και κατά την Περίοδο της Φραγκοκρατίας. Αρχικά ήταν γνωστό ως «Πισέρι» και αναφέρεται επίσης ως «Πισσούρι» στους παλιούς χάρτες.

Το χωριό κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα ήταν ένα μικρό λιμάνι απ΄ όπου εξάγονταν χαρούπια κι έχουν διατηρηθεί λιθόκτιστες αποθήκες χαρουπιών, οι οποίες τώρα μετατράπηκαν σε εστιατόρια και κατοικίες. Σήμερα είναι γνωστό σε τοπικό επίπεδο για το παραδοσιακό χαλλούμι καθώς επίσης και για τα γλυκά πράσινα σταφύλια χωρίς κουκούτσια, την ποικιλία «σουλτανίνα».

Κάθε Σεπτέμβριο διοργανώνεται μια γιορτή προς τιμήν του Αγίου Ανδρέα, ενώ οι άλλες ετήσιες καλοκαιρινές και πασχαλινές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται τόσο στην πλατεία του χωριού, όσο και στο υπαίθριο αμφιθέατρο.

Η περιοχή της παραλίας στον Κόλπο του Πισσουρίου έχει εξελιχθεί σ΄ ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο και προσφέρει την ευκαιρία στον επισκέπτη να απολαύσει θαλάσσια σπορ και πεζοπορία στην γραφική παραλία με τη λεπτή χρυσή άμμο, τα πολύχρωμα βότσαλα και τα καθάρια κρυστάλλινα νερά. Το όμορφο φυσικό περιβάλλον περιλαμβάνει τα εντυπωσιακά λευκά βράχια του Ακρωτηρίου Άσπρο και υπάρχουν πέντε δημόσια μονοπάτια για εύκολη πρόσβαση και εξερεύνηση της περιοχής.

Το θέρετρο διαθέτει επίσης μια μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων, συμπεριλαμβανομένων πολυτελών ξενοδοχείων, εστιατορίων που σερβίρουν μια ποικιλία από πιάτα απ΄ όλο τον κόσμο, καθώς και καταστήματα.

Ο Κόλπος του Πισσουρίου είναι επίσης ιδιαίτερα δημοφιλής στους ντόπιους, οι οποίοι επισκέπτονται το θέρετρο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ το χωριό είναι δημοφιλές καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.