fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Χωριά»Χωριό Λουβαράς
Χωριό Λουβαράς
Χωριό Λουβαράς

Ο Λουβαράς βρίσκεται στην Επαρχία Λεμεσού σε υψόμετρο 850 μέτρων στην οροσειρά του Τροόδους, στη γραφική περιοχή της Πιτσιλιάς και σε απόσταση μόλις 28 χιλιομέτρων από την πόλη της Λεμεσού. Στο χωριό φτάνει κανείς ακολουθώντας τη διαδρομή E110.

Ο Λουβαράς είναι ένα από τα οινοπαραγωγικά χωριά του νησιού κι είναι ιδιαίτερα γνωστός για την κουμανταρία, το επιδόρπιο τοπικό κρασί.

Επί Φραγκοκρατίας το χωριό ανήκε στο αρχηγείο των Ιπποτών, η έδρα των οποίων ήταν στο Κολόσσι κοντά στη Λεμεσό και η παραγωγή της κουμανταρίας χρονολογείται έκτοτε. Το γλυκό αυτό κρασί παρασκευάζεται με τις γηγενείς ποικιλίες σταφυλιού Ξυνιστέρι (λευκό) και το Μαύρο (κόκκινο).

Εκτός από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των πετρόκτιστων σπιτιών - με τα ξύλινα μπαλκόνια και τις γραφικές σοφίτες - η παλιά εκκλησία του χωριού είναι αφιερωμένη στον Άγιο Μάμα (χτίστηκε το 1454) κι αποτελεί επίσης ένα ενδιαφέρον σημείο για να δουν οι επισκέπτες. Σε μικρή απόσταση από την εκκλησία βρίσκεται ένα παλιό ελαιοτριβείο, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα, ενώ υπάρχει επίσης ένας όμορφος εκδρομικός χώρος με την ονομασία «Κακομάλλης» που βρίσκεται 6 χλμ. από το χωριό.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.