fbpx
EL
Χωριό Άρσος
Χωριό Άρσος

Το γραφικό χωριό Άρσος βρίσκεται στην Επαρχία Λεμεσού και είναι χτισμένο στις πλαγιές του βουνού Λαόνα σε υψόμετρο 850 μέτρων, μόλις 42 χλμ. από την πόλη της Λεμεσού. Για να φτάσει κανείς στο χωριό θα πρέπει να ακολουθήσει τη διαδρομή Α6 και στη συνέχεια τη διαδρομή E601.

Οι κάτοικοι του χωριού Άρσους ασχολούνται με την τέχνη της οινοποίησης από την αρχαιότητα και το χωριό τους έχει αναπτυχθεί σ΄ ένα μεγάλο οινοπαραγωγικό χωριό με πλούσια αμπελουργική ιστορία.

Το όνομά του πιστεύεται ότι προέρχεται είτε από το Ιερό Άλσος της θεάς Αφροδίτης, όπου είναι χτισμένο το χωριό, είτε λόγω της θέσης του ως μια από τις τέσσερις πόλεις που ίδρυσε ο Πτολεμαίος Φιλάδελφος προς τιμήν της Αρσινόης.

Τα σημαντικά αξιοθέατα περιλαμβάνουν το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το μονοπάτι της φύσης «Έξι Βρύσες» (που ενώνει έξι μεσαιωνικές βρύσες κατά μήκος του ποταμού), τις εκκλησίες κι ένα οινοποιείο. Το Άρσος αποτελεί επίσης έναν ειδυλλιακό προορισμό για  αγροτουρισμό.

Το χωριό πραγματοποιεί την Ετήσια Γιορτή του Σταφυλιού γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου για τον εορτασμό του τρύγου, κατά την οποία οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την παρασκευή παραδοσιακών εδεσμάτων από χυμό σταφυλιών κι επίσης να τα δοκιμάσουν. Υπάρχει επίσης πρόγραμμα παραδοσιακής μουσικής και τραγουδιών, καθώς και γευσιγνωσίας. Μια δεύτερη σημαντική εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, είναι το θρησκευτικό πανηγύρι προς τιμήν του Αποστόλου Φιλίππου, ο οποίος είναι και ο προστάτης άγιος του χωριού.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.