fbpx
EL
Χωριό Βάβλα
Χωριό Βάβλα

Το μικρό ορεινό χωριό Βάβλα βρίσκεται στην περιοχή της Λάρνακας και έχει λιγότερους από 100 κατοίκους. Έχει κηρυχθεί ως διατηρητέο ​​χωριό χάρη στα λευκά πέτρινα σπίτια και τα παραδοσιακά του χαρακτηριστικά. Το χωριό βρίσκεται περίπου 38 χιλιόμετρα δυτικά της Λάρνακας και ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει εκεί ακολουθώντας τη διαδρομή Α2, Α5 και τη διαδρομή F112.

Το χωριό κατοικείται από τα αρχαία χρόνια και χαρακτηρίζεται ως «Βάλα» ή «Vaules» σε ένα γαλλικό χάρτη του 1367 και «Vaula» σε ένα άλλο χάρτη του 1423.

Μία από τις κύριες ασχολίες των κατοίκων στην σημερινή εποχή είναι η μελισσοκομία, που με το νέκταρ από το θυμάρι και τα αγριολούλουδα του χωριού, παράγουν ανώτερης ποιότητας μέλι. Το χωριό είναι επίσης μέρος της 7ης Διαδρομής του Κρασιού του νησιού, η οποία καλύπτει την περιοχή της ορεινής Λάρνακας - Λευκωσίας.

Στα σημαντικά αξιοθέατά του, περιλαμβάνονται η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στα βόρεια του χωριού και η εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ στα νότια. Το μοναστήρι του Αγίου Μηνά που βρίσκεται έξω από το χωριό, καθ’ οδόν προς τον Κάτω Δρυ είναι μια ενδιαφέρουσα δομή του 15ου αιώνα κι είναι ένα μείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής και γοτθικού στυλ. Οι μοναχές του μοναστηριού εκτός από τα θρησκευτικά τους καθήκοντα εξασκούν την αγιογραφία και παράγουν παραδοσιακά κυπριακά γλυκά.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.