Χωριό Τόχνη
Ελληνικά
Χωριό Τόχνη
Χωριό Τόχνη

Το όμορφο χωριό Τόχνη βρίσκεται στην περιοχή της Λάρνακας, είναι ένα από τα παλαιότερα χωριά του νησιού κι αποτελεί τον τέλειο ειδυλλιακό προορισμό για αγροτουρισμό. Βρίσκεται 36 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λάρνακας και μπορείτε να το επισκεφθείτε ακολουθώντας τις διαδρομές Α5, Α1 και F116.

Τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα περιλαμβάνουν τα γοητευτικά σπίτια του χωριού - τα οποία χτίστηκαν από «Τόχνη» δηλαδή πέτρα που εξορύσσεται στην περιοχή - ένα μικρό Βυζαντινό Μουσείο και μια λατινική εκκλησία στο κέντρο του χωριού. Η λατινική εκκλησία έχει θέα την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης και έχει ανακατασκευαστεί στην τοποθεσία του αρχικού ναού, που λέγεται ότι ιδρύθηκε από την ίδια την Αγία Ελένη κατά την επιστροφή της από τους Αγίους Τόπους απ΄ όπου έφερε μαζί της ένα κομμάτι του Τιμίου Σταυρού.

Το όμορφο τοπίο του χωριού και της γύρω περιοχής το καθιστούν ιδανικό για εξερεύνηση με ποδήλατο, εφόσον υπάρχουν ποδηλατικά κέντρα στο χωριό, καθώς και για ιππασία.

REPUBLIC OF CYPRUS              EUROPEAN UNION              EU STRUCTURAL FUNDS              CYPRUS TOURISM ORGANIZATION

Η ιστοσελίδα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input