fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Χωριά»Χωριό Καλαβασός
Χωριό Καλαβασός
Χωριό Καλαβασός

Το χωριό Καλαβασός βρίσκεται στην περιοχή της Λάρνακας, στη δυτική όχθη του ποταμού Βασιλικού και είναι γνωστό για το Νεολιθικό Οικισμό και τον Αρχαιολογικό Χώρο της Τέντας. Το χωριό βρίσκεται 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λάρνακας, ακολουθώντας τη διαδρομή Α5 και Α1 και τη διαδρομή E106.

Η περιοχή έχει διατηρήσει το αρχικό της όνομα κατά τη διάρκεια πολλών αιώνων συνεχούς κατοίκησης. Πιστεύεται ότι το όνομα Καλαβασός προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «Βάσα», που σημαίνει ξυλώδης κοιλάδα, ενδεικτικό του καταπράσινου τοπίου της. Η βλάστηση της περιοχής περιλαμβάνει πεύκα, αγριελιές, ακανθώδεις φραγκοσυκιές, αγριοτριανταφυλλιές και θυμάρι, κι είναι παραγωγός μεταξύ άλλων καλλιεργειών εσπεριδοειδών, ελιών και χαρουπιών οι οποίες αρδεύονται από ένα φράγμα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκκλησία της Παναγίας της Τητηότισσας, που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού. Χρονολογείται από το 1878 και πήρε το όνομά της από τον χείμαρρο «Τέτιο». Υπάρχει μια αμφίπλευρη σημαντική εικόνα του 16ου αιώνα στο εικονοστάσι, η οποία απεικονίζει την Παναγία στην μπροστινή πλευρά και τη Σταύρωση στο πίσω μέρος.

Τα όμορφα και γαλήνια περίχωρα του χωριού αποτελούν τον ιδανικό προορισμό.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.