Χωριό Αγία Νάπα
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Χωριά»Χωριό Αγία Νάπα
Χωριό Αγία Νάπα
Χωριό Αγία Νάπα

Ευρισκόμενο στην Επαρχία Αμμοχώστου, το πάλαι ποτέ ήσυχο ψαροχώρι της Αγίας Νάπας, είναι φημισμένο για τις εκπληκτικές ακτές του, καθώς και για την παγκόσμια κατάταξή του σαν κορυφαίος προορισμός για νυχτερινή ζωή.

Έχοντας μερικές από τις καλύτερες παραλίες του νησιού, οι ακτές της Αγίας Νάπας ποικίλουν από πολύβουες σε απομονωμένες, ενώ η περιοχή περιλαμβάνει επίσης το Δασικό Πάρκο Κάβο Γκρέκο, το οποίο είναι ιδιαίτερα όμορφο με όρμους, σπηλιές, σπάνια χλωρίδα και πανίδα και εκπληκτική θέα.

Η καρδιά του χωριού είναι η πλατεία του, όπου βρίσκεται και το Μεσαιωνικό Μοναστήρι το οποίο αποτελεί ένα ήσυχο ορόσημο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ η περιοχή ζωντανεύει όταν τα μπαρ και τα κλαμπ γεμίζουν με κόσμο. Η πλατεία είναι επίσης το σκηνικό για πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ τον Οκτώβριο, το Παιδικό Φεστιβάλ και το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας για τα παιδιά, το Διεθνές Φεστιβάλ το Σεπτέμβριο και το σημαντικό θρησκευτικό φεστιβάλ της Εορτής της Παναγίας Θεοτόκου στις 8 Σεπτεμβρίου.

Στα αξιοθέατα περιλαμβάνονται το Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα», ο Αρχαιολογικός Χώρος της Μακρονήσου (με τάφους που χρονολογούνται από την Ελληνιστική και Ρωμαϊκή Περίοδο), οι διάφορες θαλάσσιες σπηλιές (όπως τα Παλάτια και η Γέφυρα του Κόρακα), το γραφικό λιμανάκι, το Διεθνές Πάρκο Γλυπτικής και δίπλα το Πάρκο Μεσογειακών Φυτών με κάκτους και παχύφυτα, το παλιό υδραγωγείο, τη Γέφυρα των Εραστών με τις κλειδαριές αγάπης και σημαντικά θρησκευτικά μνημεία, όπως τα παρεκκλήσια της Αγίας Θέκλας και των Αγίων Αναργύρων.

 

REPUBLIC OF CYPRUS              EUROPEAN UNION              EU STRUCTURAL FUNDS              CYPRUS TOURISM ORGANIZATION

Η ιστοσελίδα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σχετικά Άρθρα

Χωριό Άλωνα Το παλιό χωριό Άλωνα βρίσκεται στην…
Χωριό Ευρύχου Το χωριό Ευρύχου βρίσκεται στην Επαρχία…
Χωριό Ανώγυρα Το γραφικό χωριό Ανώγυρα βρίσκεται στην…
Χωριό Αθηένου Το χωριό Αθηένου βρίσκεται στην περιοχή…
Χωριό Δρούσεια Το όμορφο μικρό χωριό Δρούσεια βρίσκεται…
Χωριό Αυγόρου Το χωριό Αυγόρου βρίσκεται στην Επαρχία…
Χωριό Αγρός Ο Αγρός βρίσκεται στην οροσειρά του…
Χωριό Φικάρδου Το χωριό Φικάρδου βρίσκεται στην Επαρχία…
 • Newsletter

  Όνομα
  Please provide your Name

  EMAIL
  Please provide your email

  Invalid Input