Χωριό Δερύνεια
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Χωριά»Χωριό Δερύνεια
Χωριό Δερύνεια
Χωριό Δερύνεια

H μικρή πόλη της Δερύνειας - αρχικά γνωστή ως Γερύνεια - βρίσκεται στην επαρχία Αμμοχώστου κι έχει ένα πλούσιο ιστορικό παρελθόν.  Πιθανόν να είναι το σημείο όπου έφτασαν οι έποικοι στο νησί μετά τον Τρωϊκό Πόλεμο.

Βρίσκεται στην περιοχή των «Κοκκινοχωριών», που είναι γνωστά για το πλούσιο κόκκινο έδαφος τους, είναι η κύρια περιοχή παραγωγής φράουλας στο νησί και φημίζεται για τα ζουμερά και γλυκά φρούτα της. Οι επισκέπτες στο Φεστιβάλ Φράουλας - το οποίο πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια - μπορούν να απολαύσουν δωρεάν φρέσκες φράουλες και τα παράγωγα προϊόντα της, όπως ο χυμός, η  μαρμελάδα, το λικέρ και τα παγωτά.

Στα αξιοθέατα του χωριού περιλαμβάνονται το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το Υπαίθριο Μουσείο Παραδοσιακών Επαγγελμάτων και το Πολιτιστικό Κέντρο της Κατεχόμενης Αμμοχώστου. Το χωριό έχει επίσης αρκετές αξιόλογες εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένης της εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας του 15ου αιώνα, της βυζαντινής εκκλησίας της Παναγίας (με διατηρημένες εικόνες του 17ου αιώνα) και της μικρής μεσαιωνικής εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου.

Ένα σημαντικό θρησκευτικό πανηγύρι προς τιμήν του Αγίου Μοδέστου πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 16 Δεκεμβρίου (εορτή του Αγίου Μοδέστου), προσφέροντας ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, τοπικά εδέσματα και ποτά και στο οποίο οι επισκέπτες, είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν.

REPUBLIC OF CYPRUS              EUROPEAN UNION              EU STRUCTURAL FUNDS              CYPRUS TOURISM ORGANIZATION

Η ιστοσελίδα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σχετικά Άρθρα

Χωριό Άλωνα Το παλιό χωριό Άλωνα βρίσκεται στην…
Χωριό Ευρύχου Το χωριό Ευρύχου βρίσκεται στην Επαρχία…
Χωριό Ανώγυρα Το γραφικό χωριό Ανώγυρα βρίσκεται στην…
Χωριό Αθηένου Το χωριό Αθηένου βρίσκεται στην περιοχή…
Χωριό Δρούσεια Το όμορφο μικρό χωριό Δρούσεια βρίσκεται…
Χωριό Αυγόρου Το χωριό Αυγόρου βρίσκεται στην Επαρχία…
Χωριό Αγρός Ο Αγρός βρίσκεται στην οροσειρά του…
Χωριό Φικάρδου Το χωριό Φικάρδου βρίσκεται στην Επαρχία…
 • Newsletter

  Όνομα
  Please provide your Name

  EMAIL
  Please provide your email

  Invalid Input