fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Χωριά»Χωριό Δερύνεια
Χωριό Δερύνεια
Χωριό Δερύνεια

H μικρή πόλη της Δερύνειας - αρχικά γνωστή ως Γερύνεια - βρίσκεται στην επαρχία Αμμοχώστου κι έχει ένα πλούσιο ιστορικό παρελθόν.  Πιθανόν να είναι το σημείο όπου έφτασαν οι έποικοι στο νησί μετά τον Τρωϊκό Πόλεμο.

Βρίσκεται στην περιοχή των «Κοκκινοχωριών», που είναι γνωστά για το πλούσιο κόκκινο έδαφος τους, είναι η κύρια περιοχή παραγωγής φράουλας στο νησί και φημίζεται για τα ζουμερά και γλυκά φρούτα της. Οι επισκέπτες στο Φεστιβάλ Φράουλας - το οποίο πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια - μπορούν να απολαύσουν δωρεάν φρέσκες φράουλες και τα παράγωγα προϊόντα της, όπως ο χυμός, η  μαρμελάδα, το λικέρ και τα παγωτά.

Στα αξιοθέατα του χωριού περιλαμβάνονται το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το Υπαίθριο Μουσείο Παραδοσιακών Επαγγελμάτων και το Πολιτιστικό Κέντρο της Κατεχόμενης Αμμοχώστου. Το χωριό έχει επίσης αρκετές αξιόλογες εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένης της εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας του 15ου αιώνα, της βυζαντινής εκκλησίας της Παναγίας (με διατηρημένες εικόνες του 17ου αιώνα) και της μικρής μεσαιωνικής εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου.

Ένα σημαντικό θρησκευτικό πανηγύρι προς τιμήν του Αγίου Μοδέστου πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 16 Δεκεμβρίου (εορτή του Αγίου Μοδέστου), προσφέροντας ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, τοπικά εδέσματα και ποτά και στο οποίο οι επισκέπτες, είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.