fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Χωριά»Χωριό Αυγόρου
Χωριό Αυγόρου
Χωριό Αυγόρου

Το χωριό Αυγόρου βρίσκεται στην Επαρχία Αμμοχώστου κι είναι ένα από τα χωριά με την ονομασία «Κοκκινοχώρια», γνωστά για το πλούσιο κόκκινο έδαφός τους και φημισμένα για τα γεωργικά προϊόντα τους. Λόγω του ξεχωριστού εδάφους της περιοχής, που είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, το χωριό παράγει νόστιμες πατάτες, γευστικά λαχανικά και ζουμερά φρούτα και εσπεριδοειδή.

Με αρχαίο ιστορικό παρελθόν, το χωριό πήρε το όνομά του από τα λουτρά του Ευαγόρα, βασιλιά της αρχαίας πόλης / κράτους της Σαλαμίνας, με ευρήματα που χρονολογούνται από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού ΙΙΙ. Στο χωριό υπάρχουν επίσης ενδιαφέροντα παλιά κτίρια και ιστορικές εκκλησίες, όπως η εκκλησία του Αποστόλου Πέτρου και Παύλου και η Ιερά Μονή του Αγίου Κενδέα.

Κάθε χρόνο στις 29 Ιουνίου (Γιορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου) και στις 6 Οκτωβρίου (Γιορτή της Μονής του Αγίου Κενδέα), πραγματοποιούνται πανηγύρια προς τιμή των Αγίων του χωριού. Οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στις παραδοσιακές αυτές γιορτές και να απολαύσουν τοπικά εδέσματα και ποτά καθώς και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του χωριού είναι το Εθνογραφικό Μουσείο, το οποίο απεικονίζει την καθημερινή ζωή των χωρικών κατά το παρελθόν και η ετήσια γιορτή της πατάτας τον Ιούλιο, κατά την οποία γιορτάζεται η καλλιέργεια των πιο διάσημων γεωργικών προϊόντων του χωριού.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.