fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Χωριά»Χωριό Ανώγυρα
Χωριό Ανώγυρα
Χωριό Ανώγυρα

Το γραφικό χωριό Ανώγυρα βρίσκεται στην επαρχία Λεμεσού, σε υψόμετρο 170 μέτρων και σε απόσταση μόλις 45 χλμ. από την πόλη της Λεμεσού. Μπορεί κανείς να φτάσει στο χωριό ακολουθώντας τον δρόμο Α6 και στη συνέχεια τον δρόμο F607.

Η Ανώγυρα ήταν κάποτε ο κύριος παραγωγός χαρουπιών και είναι γνωστή για τo παραδοσιακό γλυκό «παστέλι» της, το οποίο είναι κατασκευασμένο από χαρουπόμελο και το οποίο παράγεται στο χωριό.

Η ιστορία του χωριού χρονολογείται από τη Νεολιθική Εποχή και το όνομά του μπορεί να προέρχεται από το φυτό «αναγύρις» (το οποίο μεγαλώνει στο χωριό) ή από το γεγονός ότι το υφιστάμενο χωριό αποτελούσε το πάνω («Άνω») μέρος του χωριού, που ήταν κάποτε γνωστό ως «Γύροι».

Τα αξιοθέατα του χωριού περιλαμβάνουν το μουσείο Παστέλι, το Πάρκο της Ελιάς «Ολέαστρο», την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού και ένα οινοποιείο. Το χωριό είναι επίσης ένας ιδανικός προορισμός για αγροτουρισμό.

Το έθιμο της παρασκευής παστελιού γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο μ΄ ένα Φεστιβάλ Παστελιού, κατά το οποίο παρασκευάζεται το γλυκό με τον παραδοσιακό τρόπο, μαζί με τοπικά φαγητά και πρόγραμμα παραδοσιακής μουσικής και τραγουδιών.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.