fbpx
EL
Χωριό Άλωνα
Χωριό Άλωνα

Το παλιό χωριό Άλωνα βρίσκεται στην Eπαρχία Λευκωσίας σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στην οροσειρά του Τροόδους, στη γραφική περιοχή της Πιτσιλιάς. Απέχει μόλις 53 χιλιόμετρα μακριά από την Λευκωσία και μπορείτε να φτάσετε εκεί ακολουθώντας τη διαδρομή Ε902, και στη συνέχεια τη διαδρομή E903.

Το χωριό παράγει το τοπικό οινοπνευματώδες ποτό «ζιβανία», μια παράδοση η οποία γιορτάζεται μ΄ ένα ετήσιο Φεστιβάλ τον Νοέμβριο. Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν και να αγοράσουν ζιβανία, να μάθουν για την παραγωγή της και να απολαύσουν το ψυχαγωγικό πρόγραμμα, ενώ υπάρχουν επίσης πολλοί πωλητές που πωλούν παραδοσιακά προϊόντα στους υπαίθριους πάγκους τους.

Τα αξιοθέατα του χωριού είναι δύο αρχαίες εκκλησίες: της Παναγίας Καρδιώτισσας - που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα - και του Αγίου Γεωργίου, η οποία στεγάζει μια εξαιρετική εικόνα του Αγίου που χρονολογείται από το 1835. Μια μεγάλη γιορτή λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις 3 Νοεμβρίου στην πλατεία του χωριού προς τιμήν του Αγίου.

Επίσης στην πλατεία του χωριού βρίσκεται η αφετηρία ενός γραφικού μονοπατιού της φύσης που ξεδιπλώνεται μέσα σε περιβόλια με φουντουκιές και κερασιές. Την άνοιξη θα δείτε βιολέτες, φτέρες ακόμη και κρίνα κατά μήκος των υγρών σημείων της διαδρομής, ενώ τον χειμώνα τα άγρια ​​κυκλάμινα κυριαρχούν στο τοπίο.

Το χωριό είναι ένα όμορφο φυσικό φυλλώδες τοπίο και αποτελεί έμπνευση για τους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων πολλοί μεγάλοι ζωγράφοι της σύγχρονης κυπριακής ζωγραφικής.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.