Παραλία Ακτή Ολυμπίων Α - Γαλάζια Σημαία
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ήλιος & Θάλασσα»Παραλίες»Παραλία Ακτή Ολυμπίων Α - Γαλάζια Σημαία
Παραλία Ακτή Ολυμπίων Α - Γαλάζια Σημαία
Παραλία Ακτή Ολυμπίων Α - Γαλάζια Σημαία

Το πιο βολικό και προσβάσιμο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού.

Η παραλία Ακτή των Ολυμπίων Α, που βρίσκεται στην πόλη της Λεμεσού, στην αρχή του Εναέριου, είναι συνέχεια της παραλίας Ακτή Ολυμπίων Β και μαζί σχηματίζουν ένα παραλιακό μέτωπο μήκους 2 χλμ., που θεωρείται ένα από τα πιο προσβάσιμα και βολικά στη Λεμεσό, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία ανέσεων εκτός από την όμορφη ακτογραμμή της.

Αποτελούμενη από σκούρο γκρι άμμο και πεντακάθαρα νερά, η θάλασσα εδώ παραμένει ήρεμη, χάρη σε κυματοθραύστες στον παρακείμενο παραλιακό πεζόδρομο, καθιστώντας την κατάλληλη για όλους, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών με παιδιά.

Οι εγκαταστάσεις στην παραλία περιλαμβάνουν αποχωρητήρια, ντους, αποδυτήρια, κρεβατάκια θαλάσσης, ομπρέλες και θαλάσσια σπορ, ενώ είναι επίσης γεμάτη με καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, περίπτερα, ξενοδοχεία και κέντρα διασκέδασης. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει μια πληθώρα από επιπλέον παροχές, μεταξύ των οποίων παιδική χαρά, γήπεδο beach volley, εμπορικά καταστήματα και καταλύματα.

Από τον Απρίλιο - Οκτώβριο υπάρχουν ναυαγοσώστες με ναυαγοσωστικό εξοπλισμό καθώς και υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. Η παραλία παρέχει επίσης πρόσβαση σε άτομα με αναπηρίες, συμπεριλαμβανομένου ενός ειδικού τροχοκαθίσματος που βοηθά τα άτομα αυτά να μπαίνουν στο νερό, με βοήθεια από τους ναυαγοσώστες. Επιπλέον, στην παραλία είναι εγκατεστημένο ένα καινοτόμο σύστημα που προσφέρει αυτόνομη και πλήρη πρόσβαση στη θάλασσα για τα άτομα αυτά.

 

Η προβλήτα του Εναέριου είναι δημοφιλής για τους ψαράδες και η πλατεία της προσφέρει προστατευμένα παγκάκια σε μια καταπράσινη περιοχή με πλούσια δέντρα. Η παραλία είναι επίσης ένα καλό σημείο εκκίνησης για περαιτέρω εξερεύνηση της περιοχής, με πολλά να δείτε και να κάνετε, μόνο ένα μικρό βήμα από την άμμο της.  

Η πρόσβαση είναι εύκολη με τα πόδια, ποδήλατο, λεωφορείο ή αυτοκίνητο, με πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, καθώς και διαθέσιμο χώρο στάθμευσης.

Συντεταγμένες GPS: Lat: 34.679413 Lon: 33.052832

Σχετικά Άρθρα

Παραλία Σκουταρόσπηλιοι - Γαλάζια Σημαία Η παραλία Σκουταρόσπηλιοι είναι μία μικρή…
Παραλία Ξυσταρόκαμπος - Γαλάζια Σημαία Μία όμορφη παραλία με μήκος 1…
Παραλία Μαϊάμι - Γαλάζια Σημαία Μία παραλία με θέα και θαλάσσια…
Παραλία Μακένζι - Γαλάζια Σημαία Ένα από τα πιο καυτά σημεία…
Παραλία Κώννος - Γαλάζια Σημαία Ένα μικρό κομμάτι νησιώτικου παράδεισου. Η…
Παραλία Λούρες - Γαλάζια Σημαία Μία γραφική και δημοφιλής παραλία. Η…
Παραλία Γιαννάδες - Γαλάζια Σημαία Αμμώδης, οικολογική παραλία. Η 600 μέτρων…
Παραλία Κούριο - Γαλάζια Σημαία Μια όμορφη παραλία με αρχαία ιστορία.…
 • Newsletter

  Όνομα
  Please provide your Name

  EMAIL
  Please provide your email

  Invalid Input