Παραλία Αόρατοι - Γαλάζια Σημαία
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ήλιος & Θάλασσα»Παραλίες»Παραλία Αόρατοι - Γαλάζια Σημαία
Παραλία Αόρατοι - Γαλάζια Σημαία
Παραλία Αόρατοι - Γαλάζια Σημαία

Μία παραλία με μοναδικό φυσικό χαρακτήρα.

Η παραλία Αόρατοι, που βρίσκεται στην κοσμοπολίτικη περιοχή Πύργος της Επαρχίας Λεμεσού, είναι μια παραλία εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και ασυνήθιστου παραλιακού χαρακτήρα, που πλαισιώνεται από περίβλεπτα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.  

Ο μοναδικός συνδυασμός της από ημι-κυκλικούς αμμώδεις όρμους και μεγάλες επίπεδες πέτρες τρέχουν παράλληλα με την ακτή, και οι μεγάλες ρηχές πισίνες νερού, την καθιστούν ιδιαίτερα ιδανική για τα παιδιά και τα νήπια. Τα βαθύτερα νερά της είναι προσβάσιμα από μια μικρή προβλήτα που πηγαίνει πέρα από τους βράχους, και τα απογεύματα η θάλασσα τείνει να γίνει κυματώδης. Η μικρή απόσταση της ακτής από τα βράχια (10 μ.) την καθιστούν ένα δημοφιλή προορισμό για τους ψαράδες.

Παίρνοντας το όνομά της από την ελληνική λέξη αόρατος, η περιοχή είναι ήσυχη, γαλήνια και παρθένα, με ακακίες και ευκαλύπτους που προσφέρουν σκιά το καλοκαίρι, ενώ στις αρχές του φθινοπώρου, ο λευκός κρίνος της άμμου ανθίζει ακριβώς πάνω στην παραλία.

Οι εγκαταστάσεις στην παραλία περιλαμβάνουν αποχωρητήρια (μόνο βιολογικά), ντους, αποδυτήρια, κρεβατάκια θαλάσσης, ομπρέλες, και κέντρο θαλάσσιων σπορ. Τα εστιατόρια είναι περιορισμένα και μακριά προς τα δυτικά, κοντά στον κύριο δρόμο. Ως εκ τούτου, οι περισσότεροι λουόμενοι επιλέγουν να πάρουν πικ νικ.

Από τον Απρίλιο - Οκτώβριο υπάρχουν ναυαγοσώστες με ναυαγοσωστικό εξοπλισμό καθώς και υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. Η παραλία παρέχει επίσης πρόσβαση σε άτομα με αναπηρίες, συμπεριλαμβανομένου ενός ειδικού τροχοκαθίσματος που βοηθά τα άτομα αυτά να μπαίνουν στο νερό, με βοήθεια από τους ναυαγοσώστες.

Η πρόσβαση είναι εύκολη με τα πόδια, ποδήλατο ή αυτοκίνητο με διαθέσιμους χώρους στάθμευσης. Ένα μονοπάτι μήκους 14 χλμ, που ξεκινά στην παραλία, ενώνει όλες τις κεντρικές παραλίες της Λεμεσού.

Συντεταγμένες GPS: Lat: 34.711583 Lon: 33.168325

Σχετικά Άρθρα

Παραλία Λούκκος του Μάντη - Γαλάζια Σημαία Συνδυασμός τμημάτων με άμμο και βράχους.…
Παραλία Κούριο - Γαλάζια Σημαία Μια όμορφη παραλία με αρχαία ιστορία.…
Παραλία Αγίας Βαρβάρας - Γαλάζια Σημαία Μία παραλία που παρέχει κολύμβηση με…
Παραλία Νησί - Γαλάζια Σημαία H παραλία με την χρυσή αμμουδιά.…
Παραλία Βαθειά Γωνιά - Γαλάζια Σημαία Ακτή με ήρεμα νερά και χωρίς…
Παραλία στην Πύλα Η παραλία στην Πύλα, που βρίσκεται…
Παραλία Βρύση Α - Γαλάζια Σημαία Δημοφιλής παραλία στο Παραλίμνι. Η παραλία…
Παραλία Λάντα - Γαλάζια Σημαία Μια μακριά έκταση που ενώνει δημοφιλείς…
 • Newsletter

  Όνομα
  Please provide your Name

  EMAIL
  Please provide your email

  Invalid Input