Παραλία Ακτή του Κυβερνήτη - Γαλάζια Σημαία
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Discover Cyprus»Sun & Sea»Beaches»Παραλία Ακτή του Κυβερνήτη - Γαλάζια Σημαία
Παραλία Ακτή του Κυβερνήτη - Γαλάζια Σημαία
Παραλία Ακτή του Κυβερνήτη - Γαλάζια Σημαία

Μία παραλία αντιθέσεων σκούρας άμμου και λευκών βράχων.

Η διάσημη παραλία Ακτή του Κυβερνήτη, που βρίσκεται δίπλα στο χωριό Πεντάκωμο, περίπου 10 χλμ. ανατολικά της κύριας περιοχής των ξενοδοχείων της Λεμεσού, είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παράκτιες περιοχές του νησιού και χαρακτηρίζεται από κάτασπρους βράχους που εκτείνονται στη βαθιά μπλε θάλασσα.

Αποτελούμενη από δύο μέρη (Ακτή του Κυβερνήτη και Κάλυμνος), το πρώτο μέρος της έχει σκούρα γκρι άμμο και άνισες επιφάνειες, ενώ το δεύτερο μέρος (Κάλυμνος) - που βρίσκεται περίπου 200 μέτρα δυτικά της Ακτής του Κυβερνήτη - έχει επίπεδο έδαφος και στενή αμμώδη ακτογραμμή. Κι οι δύο φημίζονται για τα ήρεμα, καθαρά νερά και παρέχουν ένα φανταστικό σκηνικό για περπάτημα στη φύση. Ως εκ τούτου, είναι δημοφιλείς για όλους, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών με μικρά παιδιά.

Οι εγκαταστάσεις στην παραλία περιλαμβάνουν αποχωρητήρια, ντους, αποδυτήρια, κρεβατάκια θαλάσσης, ομπρέλες, μία παιδική χαρά, παραλιακές καφετέριες κι ένα κοντινό κατασκηνωτικό χώρο (Κάλυμνος). Υπάρχουν επίσης αρκετά παραδοσιακά εστιατόρια, γνωστά για το φρέσκο ψάρι τους.  

Από τον Απρίλιο - Οκτώβριο υπάρχουν ναυαγοσώστες με ναυαγοσωστικό εξοπλισμό καθώς και υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Η πρόσβαση είναι εύκολη με αυτοκίνητο μέσω του αυτοκινητόδρομου Α1 και η περιοχή έχει διαθέσιμους χώρους στάθμευσης. Η παραλία παρέχει επίσης πρόσβαση σε άτομα με αναπηρίες.

Συντεταγμένες GPS: Lat: 34.717116 Lon: 33.273333

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input