Χωριό Άλωνα
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Χωριά»Χωριό Άλωνα
Χωριό Άλωνα
Χωριό Άλωνα

Το παλιό χωριό Άλωνα βρίσκεται στην Eπαρχία Λευκωσίας σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στην οροσειρά του Τροόδους, στη γραφική περιοχή της Πιτσιλιάς. Απέχει μόλις 53 χιλιόμετρα μακριά από την Λευκωσία και μπορείτε να φτάσετε εκεί ακολουθώντας τη διαδρομή Ε902, και στη συνέχεια τη διαδρομή E903.

Το χωριό παράγει το τοπικό οινοπνευματώδες ποτό «ζιβανία», μια παράδοση η οποία γιορτάζεται μ΄ ένα ετήσιο Φεστιβάλ τον Νοέμβριο. Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν και να αγοράσουν ζιβανία, να μάθουν για την παραγωγή της και να απολαύσουν το ψυχαγωγικό πρόγραμμα, ενώ υπάρχουν επίσης πολλοί πωλητές που πωλούν παραδοσιακά προϊόντα στους υπαίθριους πάγκους τους.

Τα αξιοθέατα του χωριού είναι δύο αρχαίες εκκλησίες: της Παναγίας Καρδιώτισσας - που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα - και του Αγίου Γεωργίου, η οποία στεγάζει μια εξαιρετική εικόνα του Αγίου που χρονολογείται από το 1835. Μια μεγάλη γιορτή λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις 3 Νοεμβρίου στην πλατεία του χωριού προς τιμήν του Αγίου.

Επίσης στην πλατεία του χωριού βρίσκεται η αφετηρία ενός γραφικού μονοπατιού της φύσης που ξεδιπλώνεται μέσα σε περιβόλια με φουντουκιές και κερασιές. Την άνοιξη θα δείτε βιολέτες, φτέρες ακόμη και κρίνα κατά μήκος των υγρών σημείων της διαδρομής, ενώ τον χειμώνα τα άγρια ​​κυκλάμινα κυριαρχούν στο τοπίο.

Το χωριό είναι ένα όμορφο φυσικό φυλλώδες τοπίο και αποτελεί έμπνευση για τους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων πολλοί μεγάλοι ζωγράφοι της σύγχρονης κυπριακής ζωγραφικής.

Σχετικά Άρθρα

Χωριό Τρεις Ελιές Το χωριό Τρεις Ελιές βρίσκεται σε…
Χωριό Πλάτρες Το χωριό Πλάτρες βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Πολύστυπος Το χωριό Πολύστυπος βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Πεδουλάς Το χωριό Πεδουλάς βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Παλαιχώρι Το Παλαιχώρι βρίσκεται στην οροσειρά του…
Χωριό Λεμύθου Η Λεμύθου βρίσκεται στην οροσειρά του…
Χωριό Κυπερούντα Ευρισκόμενη στην οροσειρά του Τροόδους, στην…
Χωριό Καλοπαναγιώτης Το χωριό Καλοπαναγιώτης βρίσκεται στην οροσειρά…
 • Newsletter

  Όνομα
  Please provide your Name

  EMAIL
  Please provide your email

  Invalid Input