Χωριό Αυγόρου
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Χωριά»Χωριό Αυγόρου
Χωριό Αυγόρου
Χωριό Αυγόρου

Το χωριό Αυγόρου βρίσκεται στην Επαρχία Αμμοχώστου κι είναι ένα από τα χωριά με την ονομασία «Κοκκινοχώρια», γνωστά για το πλούσιο κόκκινο έδαφός τους και φημισμένα για τα γεωργικά προϊόντα τους. Λόγω του ξεχωριστού εδάφους της περιοχής, που είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, το χωριό παράγει νόστιμες πατάτες, γευστικά λαχανικά και ζουμερά φρούτα και εσπεριδοειδή.

Με αρχαίο ιστορικό παρελθόν, το χωριό πήρε το όνομά του από τα λουτρά του Ευαγόρα, βασιλιά της αρχαίας πόλης / κράτους της Σαλαμίνας, με ευρήματα που χρονολογούνται από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού ΙΙΙ. Στο χωριό υπάρχουν επίσης ενδιαφέροντα παλιά κτίρια και ιστορικές εκκλησίες, όπως η εκκλησία του Αποστόλου Πέτρου και Παύλου και η Ιερά Μονή του Αγίου Κενδέα.

Κάθε χρόνο στις 29 Ιουνίου (Γιορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου) και στις 6 Οκτωβρίου (Γιορτή της Μονής του Αγίου Κενδέα), πραγματοποιούνται πανηγύρια προς τιμή των Αγίων του χωριού. Οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στις παραδοσιακές αυτές γιορτές και να απολαύσουν τοπικά εδέσματα και ποτά καθώς και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του χωριού είναι το Εθνογραφικό Μουσείο, το οποίο απεικονίζει την καθημερινή ζωή των χωρικών κατά το παρελθόν και η ετήσια γιορτή της πατάτας τον Ιούλιο, κατά την οποία γιορτάζεται η καλλιέργεια των πιο διάσημων γεωργικών προϊόντων του χωριού.

Σχετικά Άρθρα

Χωριό Τρεις Ελιές Το χωριό Τρεις Ελιές βρίσκεται σε…
Χωριό Πλάτρες Το χωριό Πλάτρες βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Πολύστυπος Το χωριό Πολύστυπος βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Πεδουλάς Το χωριό Πεδουλάς βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Παλαιχώρι Το Παλαιχώρι βρίσκεται στην οροσειρά του…
Χωριό Λεμύθου Η Λεμύθου βρίσκεται στην οροσειρά του…
Χωριό Κυπερούντα Ευρισκόμενη στην οροσειρά του Τροόδους, στην…
Χωριό Καλοπαναγιώτης Το χωριό Καλοπαναγιώτης βρίσκεται στην οροσειρά…
 • Newsletter

  Όνομα
  Please provide your Name

  EMAIL
  Please provide your email

  Invalid Input