Χωριό Κοράκου
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Χωριά»Χωριό Κοράκου
Χωριό Κοράκου
Χωριό Κοράκου

Το χωριό Κοράκου βρίσκεται στην Επαρχία Λευκωσίας, 51 χιλιόμετρα από την πόλη και ακριβώς έξω από τον αυτοκινητόδρομο Β9. Βρίσκεται στην όμορφη περιοχή της Κοιλάδας της Σολέας, στα βόρεια του αρχαίου ορυχείου της Σκουριώτισσας.

Οι αναφορές στην Κοράκου χρονολογούνται από την περίοδο της Φραγκοκρατίας και πιστεύεται ότι το χωριό πήρε το όνομά του, είτε από έναν αρχαίο βασιλιά της περιοχής ή τον πρώτο του κάτοικο. Στους παλιούς χάρτες συναντάται επίσης ως «Coracu», «Coraco» και «Coraci».

Οι κύριες καλλιέργειες του χωριού περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, φρούτα και ελιές, ενώ η δασική του γη είναι διάσπαρτη με άγρια ​​πεύκα. Η περιοχή είναι επίσης γνωστή για την καλλιέργεια του αρωματικών τοπικών βοτάνων και για την απόσταξή τους σε αιθέρια έλαια.

Στα σημεία ενδιαφέροντος περιλαμβάνονται οι τρεις νερόμυλοι και τα δύο ελαιοτριβεία με την παλιά και παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους. Τα κτίσματα αυτά μαρτυρούν την ενασχόληση των κατοίκων με γεωργικές δραστηριότητες κατά τα παλαιότερα χρόνια, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο οι κάτοικοι εκμεταλλεύτηκαν το άφθονο νερό του χωριού.

Το χωριό έχει επίσης σημαντικά θρησκευτικά μνημεία, εκκλησίες που είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε εικόνες και ασημένια αντικείμενα. Μεταξύ αυτών είναι η Παναγία Ελεούσα του 18ου αιώνα και η εκκλησία του Αποστόλου Λουκά του 1697 - όπως μαρτυρά μια επιγραφή πάνω από τη βόρεια είσοδο καθώς και ηεκκλησία του Αγίου Μάμα του 17ου αιώνα.

Σχετικά Άρθρα

Χωριό Τρεις Ελιές Το χωριό Τρεις Ελιές βρίσκεται σε…
Χωριό Πλάτρες Το χωριό Πλάτρες βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Πολύστυπος Το χωριό Πολύστυπος βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Πεδουλάς Το χωριό Πεδουλάς βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Παλαιχώρι Το Παλαιχώρι βρίσκεται στην οροσειρά του…
Χωριό Λεμύθου Η Λεμύθου βρίσκεται στην οροσειρά του…
Χωριό Κυπερούντα Ευρισκόμενη στην οροσειρά του Τροόδους, στην…
Χωριό Καλοπαναγιώτης Το χωριό Καλοπαναγιώτης βρίσκεται στην οροσειρά…
 • Newsletter

  Όνομα
  Please provide your Name

  EMAIL
  Please provide your email

  Invalid Input