Χωριό Παραλίμνι
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Χωριά»Χωριό Παραλίμνι
Χωριό Παραλίμνι
Χωριό Παραλίμνι

Το Παραλίμνι αποτελεί κύρια περιοχή για διακοπές στην Επαρχία Αμμοχώστου, με το προάστιο του Πρωταρά να είναι ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο .

Εκατοντάδες ανεμόμυλοι χαρακτηρίζουν το τοπίο και η περιοχή είναι γνωστή για τις παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά και την λεπτή απαλή άμμο. Το Δασικό Πάρκο Κάβο Γκρέκο - που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Πρωταρά - είναι ιδιαίτερα όμορφο, με όρμους, σπηλιές, σπάνια χλωρίδα και πανίδα και με μια εκπληκτικά μοναδική θέα.

Στα άλλα αξιοθέατα της περιοχής περιλαμβάνονται το Λαογραφικό Μουσείο / Παραδοσιακή Κατοικία, το οποίο απεικονίζει την καθημερινή ζωή στα παλιά χρόνια και τα αλιευτικά καταφύγια με τα παρεκκλήσια του Αγίου Νικολάου και της Αγίας Τριάδας.

Η περιοχή έχει επίσης σημαντικά θρησκευτικά μνημεία, συμπεριλαμβανομένου και του δίκλιτου ναού του 13ου αιώνα που είναι αφιερωμένος στην Παναγία, ο οποίος είναι διακοσμημένος με ασυνήθιστα πιάτα πορσελάνης του 18ου αιώνα και στεγάζει κι ένα μικρό εκκλησιαστικό μουσείο. Υπάρχει επίσης μια σειρά από άλλες ενδιαφέρουσες εκκλησίες στην ευρύτερη περιοχή.

Ένα θρησκευτικό πανηγύρι προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου (Γιορτή του Αγίου Γεωργίου), προσφέροντας ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, τοπικά εδέσματα και ποτά και στο οποίο οι επισκέπτες, είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν. Υπάρχουν επίσης διάφορα άλλα φεστιβάλ στον Πρωταρά κατά τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβανομένων των Ανθεστηρίων, της Γιορτή του Κατακλυσμού και του Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου.

Σχετικά Άρθρα

Χωριό Τρεις Ελιές Το χωριό Τρεις Ελιές βρίσκεται σε…
Χωριό Πλάτρες Το χωριό Πλάτρες βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Πολύστυπος Το χωριό Πολύστυπος βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Πεδουλάς Το χωριό Πεδουλάς βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Παλαιχώρι Το Παλαιχώρι βρίσκεται στην οροσειρά του…
Χωριό Λεμύθου Η Λεμύθου βρίσκεται στην οροσειρά του…
Χωριό Κυπερούντα Ευρισκόμενη στην οροσειρά του Τροόδους, στην…
Χωριό Καλοπαναγιώτης Το χωριό Καλοπαναγιώτης βρίσκεται στην οροσειρά…
 • Newsletter

  Όνομα
  Please provide your Name

  EMAIL
  Please provide your email

  Invalid Input