Χωριό Σωτήρα
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Χωριά»Χωριό Σωτήρα
Χωριό Σωτήρα
Χωριό Σωτήρα

Το χωριό Σωτήρα της Eπαρχίας Αμμοχώστου είναι ένα από τα εύφορα γεωργικά χωριά της περιοχής ( «Κοκκινοχώρια» ), και παράγει ζουμερά καρπούζια, σύκα και ρόδια, καθώς και «κολοκάσι» (ρίζα taro-colocasia esculenta), το οποίο γιορτάζεται κάθε Σεπτέμβριο στο Φεστιβάλ Κολοκασιού.

Το χωριό ιδρύθηκε κατά τη Βυζαντινή Περίοδο και πήρε το όνομά του από τον Σωτήρα Ιησού (Σωτήρος Χριστού). Στα ενδιαφέροντα αξιοθέατα περιλαμβάνονται η εκκλησία του χωριού, αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος (σημαντικό μεσαιωνικό μνημείο του 16ου αιώνα), καθώς και το Εκκλησιαστικό Μουσείο. Υπάρχουν πολλές άλλες εκκλησίες στην περιοχή που χρονολογούνται μεταξύ του 13ου - 16ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένης της σταυροειδούς εκκλησίας της Παναγίας, της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, της εκκλησίας του Αγίου Θεοδώρου (της οποίας μόνο το καθολικό σώζεται), και της εκκλησίας του Αγίου Μάμα.

Τα σημαντικότερα πανηγύρια του χωριού είναι το παραδοσιακό πανηγύρι της Σωτήρας, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα τέλη Ιουνίου / αρχές Ιουλίου, και το θρησκευτικό πανηγύρι της Εορτής του Σωτήρος, το οποία πραγματοποιείται για να τιμήσει το Σωτήρα Χριστό στις 6  Αυγούστου . Οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στους εορτασμούς, απολαμβάνοντας τοπικά εδέσματα και ποτά και διασκεδάζοντας με ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Χωριό Τρεις Ελιές Το χωριό Τρεις Ελιές βρίσκεται σε…
Χωριό Πλάτρες Το χωριό Πλάτρες βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Πολύστυπος Το χωριό Πολύστυπος βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Πεδουλάς Το χωριό Πεδουλάς βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Παλαιχώρι Το Παλαιχώρι βρίσκεται στην οροσειρά του…
Χωριό Λεμύθου Η Λεμύθου βρίσκεται στην οροσειρά του…
Χωριό Κυπερούντα Ευρισκόμενη στην οροσειρά του Τροόδους, στην…
Χωριό Καλοπαναγιώτης Το χωριό Καλοπαναγιώτης βρίσκεται στην οροσειρά…
 • Newsletter

  Όνομα
  Please provide your Name

  EMAIL
  Please provide your email

  Invalid Input