Χωριό Αγία Νάπα
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Χωριά»Χωριό Αγία Νάπα
Χωριό Αγία Νάπα
Χωριό Αγία Νάπα

Ευρισκόμενο στην Επαρχία Αμμοχώστου, το πάλαι ποτέ ήσυχο ψαροχώρι της Αγίας Νάπας, είναι φημισμένο για τις εκπληκτικές ακτές του, καθώς και για την παγκόσμια κατάταξή του σαν κορυφαίος προορισμός για νυχτερινή ζωή.

Έχοντας μερικές από τις καλύτερες παραλίες του νησιού, οι ακτές της Αγίας Νάπας ποικίλουν από πολύβουες σε απομονωμένες, ενώ η περιοχή περιλαμβάνει επίσης το Δασικό Πάρκο Κάβο Γκρέκο, το οποίο είναι ιδιαίτερα όμορφο με όρμους, σπηλιές, σπάνια χλωρίδα και πανίδα και εκπληκτική θέα.

Η καρδιά του χωριού είναι η πλατεία του, όπου βρίσκεται και το Μεσαιωνικό Μοναστήρι το οποίο αποτελεί ένα ήσυχο ορόσημο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ η περιοχή ζωντανεύει όταν τα μπαρ και τα κλαμπ γεμίζουν με κόσμο. Η πλατεία είναι επίσης το σκηνικό για πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ τον Οκτώβριο, το Παιδικό Φεστιβάλ και το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας για τα παιδιά, το Διεθνές Φεστιβάλ το Σεπτέμβριο και το σημαντικό θρησκευτικό φεστιβάλ της Εορτής της Παναγίας Θεοτόκου στις 8 Σεπτεμβρίου.

Στα αξιοθέατα περιλαμβάνονται το Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα», ο Αρχαιολογικός Χώρος της Μακρονήσου (με τάφους που χρονολογούνται από την Ελληνιστική και Ρωμαϊκή Περίοδο), οι διάφορες θαλάσσιες σπηλιές (όπως τα Παλάτια και η Γέφυρα του Κόρακα), το γραφικό λιμανάκι, το Διεθνές Πάρκο Γλυπτικής και δίπλα το Πάρκο Μεσογειακών Φυτών με κάκτους και παχύφυτα, το παλιό υδραγωγείο, τη Γέφυρα των Εραστών με τις κλειδαριές αγάπης και σημαντικά θρησκευτικά μνημεία, όπως τα παρεκκλήσια της Αγίας Θέκλας και των Αγίων Αναργύρων.

 

Σχετικά Άρθρα

Χωριό Τρεις Ελιές Το χωριό Τρεις Ελιές βρίσκεται σε…
Χωριό Πλάτρες Το χωριό Πλάτρες βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Πολύστυπος Το χωριό Πολύστυπος βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Πεδουλάς Το χωριό Πεδουλάς βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Παλαιχώρι Το Παλαιχώρι βρίσκεται στην οροσειρά του…
Χωριό Λεμύθου Η Λεμύθου βρίσκεται στην οροσειρά του…
Χωριό Κυπερούντα Ευρισκόμενη στην οροσειρά του Τροόδους, στην…
Χωριό Καλοπαναγιώτης Το χωριό Καλοπαναγιώτης βρίσκεται στην οροσειρά…
 • Newsletter

  Όνομα
  Please provide your Name

  EMAIL
  Please provide your email

  Invalid Input