Χωριό Κάτω Δρυς
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Χωριά»Χωριό Κάτω Δρυς
Χωριό Κάτω Δρυς
Χωριό Κάτω Δρυς

Το μικρό ορεινό χωριό Κάτω Δρυς βρίσκεται στην περιοχή της Λάρνακας κι είναι ειδυλλιακό και γραφικό, προσφέροντας τον ιδανικό προορισμό για αγροτουρισμό. Το χωριό βρίσκεται 36 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λάρνακας και μπορεί να φτάσει κανείς εκεί, ακολουθώντας τη διαδρομή Α5 και Α1, και στη συνέχεια τη διαδρομή E105. Πριν φτάσετε το χωριό Λεύκαρα, στρίβετε αριστερά προς Κάτω Δρυ.

Το χωριό υπάρχει από τη βυζαντινή περίοδο και αναφέρεται ως η γενέτειρα του Αγίου Νεοφύτου του Έγκλειστου, ενώ το όνομα «Catodi» εμφανίζεται επίσης και σε παλιούς χάρτες.

Στα γεωργικά προϊόντα του χωριού περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων καλλιεργειών, σταφύλια, εσπεριδοειδή, αμύγδαλα, ελιές και χαρουπιές ενώ η βιοτεχνία της φημισμένης δαντέλας των Λευκάρων ασκείται και στο χωριό, το οποίο γειτονεύει με τα Λεύκαρα.

Το χωριό είναι μέρος της 7ης Διαδρομής του Κρασιού του νησιού, καλύπτοντας την περιοχή της ορεινής Λάρνακας - Λευκωσίας. Έχει δυο ενδιαφέροντα μουσεία: το Αγροτικό Μουσείο και το Μουσείο Μέλισσας και Κεντήματος καθώς και δύο σημαντικές εκκλησίες: της Παναγίας της Ελεούσας (που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα) και του Αγίου Χαράλαμπους (που χρονολογείται από τις αρχές του 19ου αιώνα).

Ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ του καλοκαιριού είναι το Φεστιβάλ «Φέγγαρος», που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο χωριό, τον Ιούλιο.

Σχετικά Άρθρα

Χωριό Τρεις Ελιές Το χωριό Τρεις Ελιές βρίσκεται σε…
Χωριό Πλάτρες Το χωριό Πλάτρες βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Πολύστυπος Το χωριό Πολύστυπος βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Πεδουλάς Το χωριό Πεδουλάς βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Παλαιχώρι Το Παλαιχώρι βρίσκεται στην οροσειρά του…
Χωριό Λεμύθου Η Λεμύθου βρίσκεται στην οροσειρά του…
Χωριό Κυπερούντα Ευρισκόμενη στην οροσειρά του Τροόδους, στην…
Χωριό Καλοπαναγιώτης Το χωριό Καλοπαναγιώτης βρίσκεται στην οροσειρά…
 • Newsletter

  Όνομα
  Please provide your Name

  EMAIL
  Please provide your email

  Invalid Input