Χωριό Πόλης Χρυσοχούς
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Χωριά»Χωριό Πόλης Χρυσοχούς
Χωριό Πόλης Χρυσοχούς
Χωριό Πόλης Χρυσοχούς

Η Πόλης Χρυσοχούς - γνωστή απλά ως «Πόλις» - βρίσκεται στην περιοχή της Πάφου κι είναι μια ακμάζουσα περιοχή που έχει επεκταθεί και μετατρέπεται σταδιακά σ΄ ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό, ενώ κατατάσσεται για τη φυσική ομορφιά της μεταξύ των πιο ωραίων περιοχών του νησιού. Μόλις 35 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Πάφου, ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει στην Πόλη Χρυσοχούς ακολουθώντας τον δρόμο Β07, ή από τον παραλιακό δρόμο E701 και στη συνέχεια τον δρόμο E709.

Η πλούσια ιστορία της περιοχής χρονολογείται από την εποχή που στην περιοχή υπήρχαν τα αρχαία βασίλεια του Μάριον και της Αρσινόης. Το Μάριον άκμασε κατά τους Κλασικούς Χρόνους, ενώ η Αρσινόη άκμασε κατά τους Ρωμαϊκούς Χρόνους. Οι παρατεταμένες και σχολαστικές αρχαιολογικές ανασκαφές που πραγματοποιούνται για περισσότερα από 20 χρόνια, έχουν φέρει στο φως πολλούς αρχαιολογικούς θησαυρούς που εκτίθενται σήμερα στο τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Τα αξιοθέατα της περιοχής περιλαμβάνουν τα Λουτρά της Αφροδίτης - μια σπηλιά με νερό η οποία σκιάζεται από μια άγρια ​​συκιά - όπου ο μύθος λέει η αρχαία ελληνίδα θεά του έρωτα και της ομορφιάς έκανε το μπάνιο της. Υπάρχει επίσης μια ποικιλία μονοπατιών που περιλαμβάνουν σπάνια ενδημικά φυτά κι όπου οι λάτρεις της φύσης μπορούν να εντοπίσουν την τοπική πανίδα της περιοχής καθώς και αποδημητικά πουλιά.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης η εκκλησία του Αγίου Ανδρονίκου με τοιχογραφίες του 16ου αιώνα. Η εκκλησία μετατράπηκε σε τζαμί το 1571 από τους Οθωμανούς, οι οποίοι κάλυψαν τις τοιχογραφίες με γύψινες προσθήκες. Μετά το 1974, το Τμήμα Αρχαιοτήτων αποκάλυψε προσεκτικά τις τοιχογραφίες με μια λεπτή και χρονοβόρα διαδικασία, για να αποκαταστήσουν τις τοιχογραφίες δίδοντας τους την προηγούμενη τους δόξα και δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να τις θαυμάσουν.

Με την απαράμιλλη φυσική της ομορφιά, η Πόλη Χρυσοχούς είναι επίσης ένα αγαπημένο σημείο για κατασκήνωση. Ο κατασκηνωτικός χώρος βρίσκεται σ΄ έναν ευωδιαστό δάσος από ευκαλύπτους που συνορεύει με μια παραλία στην οποία ανεμίζει η Γαλάζια Σημαία. Ο κατασκηνωτικός χώρος και η παραλία προαναγγέλλουν επίσης την αφετηρία ενός γραφικού παραλιακού πεζόδρομου που οδηγεί στο Λιμάνι του Λατσιού, το οποίο είναι γνωστό για τα υπέροχα τοπικά φρέσκα ψάρια, που σερβίρονται στα εστιατόρια της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Χωριό Τρεις Ελιές Το χωριό Τρεις Ελιές βρίσκεται σε…
Χωριό Πλάτρες Το χωριό Πλάτρες βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Πολύστυπος Το χωριό Πολύστυπος βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Πεδουλάς Το χωριό Πεδουλάς βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Παλαιχώρι Το Παλαιχώρι βρίσκεται στην οροσειρά του…
Χωριό Λεμύθου Η Λεμύθου βρίσκεται στην οροσειρά του…
Χωριό Κυπερούντα Ευρισκόμενη στην οροσειρά του Τροόδους, στην…
Χωριό Καλοπαναγιώτης Το χωριό Καλοπαναγιώτης βρίσκεται στην οροσειρά…
 • Newsletter

  Όνομα
  Please provide your Name

  EMAIL
  Please provide your email

  Invalid Input