Χωριό Ασκάς
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Χωριά»Χωριό Ασκάς
Χωριό Ασκάς
Χωριό Ασκάς

Ευρισκόμενο στην οροσειρά του Τροόδους και στην γραφική περιοχή της Πιτσιλλιάς, το χωριό Ασκάς εντάσσεται στην Επαρχία Λευκωσίας κι είναι σε υψόμετρο 900 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο επισκέπτης φτάνει στο χωριό από τη Λευκωσία ακολουθώντας τους δρόμους Ε902, Ε903 και τέλος τον δρόμο F915.

Τα απότομα βουνά, οι κοιλάδες και τα τρεχούμενα νερά του Ποταμού Ασκά και άλλων μικρότερων ρυακιών κόβουν πραγματικά την ανάσα. Το χωριό προσφέρει τη δυνατότητα για αγροτουρισμό σε πανέμορφα, παραδοσιακά καταλύματα που βρίσκονται κτισμένα στο γαλήνιο περιβάλλον.

Πρόκειται γι΄ ένα χωριό που παράγει εξαιρετικά κρασιά και το οποίο πήρε την ονομασία του από τον πλούσιο γαιοκτήμονα Μανώλη Ασκά, ο οποίος έζησε εκεί το 1462. Το χωριό φημίζεται επίσης και για την παρασκευή του οινοπνευματώδους ποτού ζιβανία.

Ο παραδοσιακός χαρακτήρας του Ασκά έχει διατηρηθεί με τα στενά, δαιδαλώδη σοκάκια, τους πέτρινους τοίχους και τα χειροποίητα κεραμίδια στις στέγες .Το χωριό έχει επίσης πολλές παλιές και ενδιαφέρουσες εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένης της Μεσαιωνικής Εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή του 16ου αιώνα και της Εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού.

Σχετικά Άρθρα

Χωριό Τρεις Ελιές Το χωριό Τρεις Ελιές βρίσκεται σε…
Χωριό Πλάτρες Το χωριό Πλάτρες βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Πολύστυπος Το χωριό Πολύστυπος βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Πεδουλάς Το χωριό Πεδουλάς βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Παλαιχώρι Το Παλαιχώρι βρίσκεται στην οροσειρά του…
Χωριό Λεμύθου Η Λεμύθου βρίσκεται στην οροσειρά του…
Χωριό Κυπερούντα Ευρισκόμενη στην οροσειρά του Τροόδους, στην…
Χωριό Καλοπαναγιώτης Το χωριό Καλοπαναγιώτης βρίσκεται στην οροσειρά…
 • Newsletter

  Όνομα
  Please provide your Name

  EMAIL
  Please provide your email

  Invalid Input