Χωριό Πεδουλάς
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Χωριά»Χωριό Πεδουλάς
Χωριό Πεδουλάς
Χωριό Πεδουλάς

Το χωριό Πεδουλάς βρίσκεται στην οροσειρά του Τροόδους στην Κοιλάδα της Μαραθάσας. Διοικητικά υπάγεται στην Επαρχία Λευκωσίας και βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100 μέτρων. Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στο χωριό ακολουθώντας την εξής διαδρομή: E901, ακολούθως τον δρόμο B9, τον δρόμο E908 και τέλος τον δρόμο F960.

Ο Πεδουλάς είναι περιτριγυρισμένος από περιβόλια, κυρίως με κερασιές, και γι’αυτό το χωριό φημίζεται για τα προϊόντα που προέρχονται από το φρούτο αυτό.

Πρόκειται για ένα χωριό, το οποίο κατέχει σημαντική θρησκευτική θέση στην ιστορία του νησιού λόγω της Εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του 1474, η οποία κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο εντυπωσιακές βυζαντινές εκκλησίες της Κύπρου με τοιχογραφίες απίστευτης τεχνικής. Η Εκκλησία αποτελεί μέρος της διαδρομής με τις 10 Βυζαντινές Εκκλησίες και συμπεριλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Κοντά στην Εκκλησία θα συναντήσετε το Βυζαντινό Μουσείο του Πεδουλά, το οποίο ιδρύθηκε για να στεγάσει και να συντηρήσει τις εικόνες κι έργα τέχνης από τις εκκλησίες της περιοχής. Τα εκθέματα του χρονολογούνται από τον 12 αιώνα μ.Χ.

Άλλα ενδιαφέροντα μέρη στο χωριό είναι το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το οποίο παρουσιάζει την καθημερινή ζωή των αγροτών καθώς και τα ήθη και έθιμα του παρελθόντος. Επίσης, στο χωριό υπάρχει μια φυσική πηγή, η οποία λέγεται ότι κρύβει το μυστικό της μακροζωίας. Πολλοί επισκέπτες απολαμβάνουν το δροσερό νερό της πηγής καθώς περνούν από το χωριό ή κατά τη διαμονή τους σ΄ ένα από τα κομψά και όμορφα ξενοδοχεία.

Σχετικά Άρθρα

Χωριό Τρεις Ελιές Το χωριό Τρεις Ελιές βρίσκεται σε…
Χωριό Πλάτρες Το χωριό Πλάτρες βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Πολύστυπος Το χωριό Πολύστυπος βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Πεδουλάς Το χωριό Πεδουλάς βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Παλαιχώρι Το Παλαιχώρι βρίσκεται στην οροσειρά του…
Χωριό Λεμύθου Η Λεμύθου βρίσκεται στην οροσειρά του…
Χωριό Κυπερούντα Ευρισκόμενη στην οροσειρά του Τροόδους, στην…
Χωριό Καλοπαναγιώτης Το χωριό Καλοπαναγιώτης βρίσκεται στην οροσειρά…
 • Newsletter

  Όνομα
  Please provide your Name

  EMAIL
  Please provide your email

  Invalid Input