Χωριό Πολύστυπος
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Χωριά»Χωριό Πολύστυπος
Χωριό Πολύστυπος
Χωριό Πολύστυπος

Το χωριό Πολύστυπος βρίσκεται στην οροσειρά του Τροόδους στην περιοχή της Πιτσιλιάς και εντάσσεται στην Επαρχία Λευκωσίας. Το χωριό έχει υψόμετρο 1.150 μέτρων. Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν σ΄ αυτό ακολουθώντας τους δρόμους E901, στη συνέχεια B9 και E906, ακολούθως τον δρόμο E907 και τέλος τον δρόμο F915.

Ο Πολύστυπος είναι ένα από τα ψηλότερα χωριά του νησιού με πολλές πηγές, ρυάκια, αμπέλια, άγρια βλάστηση και πολύχρωμα λουλούδια. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο είναι ιδανικό για μια ήρεμη διαμονή σ΄ ένα από τα όμορφα παραδοσιακά σπίτια.

Ο παραδοσιακός χαρακτήρας του χωριού έχει διατηρηθεί κι είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά του νησιού. Στο χωριό υπάρχουν μοναδικά δέντρα που φυτρώνουν μόνο στην περιοχή αυτή, συμπεριλαμβανομένου του άγριου, καταπράσινου θάμνου φουντουκιάς και του «αόρατου» δέντρου με μαλακό ξύλο και έντονη μυρωδιά, το οποίο μεγαλώνει με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς. Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου στο χωριό παρατηρείται βαριά χιονόπτωση, κάτι που προσδίδει ακόμη περισσότερο στη γραφική του γοητεία.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη βόλτα τους στα μονοπάτια της φύσης, τα οποία οδηγούν σ΄ ένα αρχαίο μονοπάτι, που διασχίζει το δάσος με τις φουντουκιές.

Τα αξιοθέατα του χωριού περιλαμβάνουν την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, η οποία είναι κτίσμα του 1908 και μια εκκλησία Φραγκοβυζαντινής τεχνοτροπίας του 1912.

Σχετικά Άρθρα

Χωριό Τρεις Ελιές Το χωριό Τρεις Ελιές βρίσκεται σε…
Χωριό Πλάτρες Το χωριό Πλάτρες βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Πολύστυπος Το χωριό Πολύστυπος βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Πεδουλάς Το χωριό Πεδουλάς βρίσκεται στην οροσειρά…
Χωριό Παλαιχώρι Το Παλαιχώρι βρίσκεται στην οροσειρά του…
Χωριό Λεμύθου Η Λεμύθου βρίσκεται στην οροσειρά του…
Χωριό Κυπερούντα Ευρισκόμενη στην οροσειρά του Τροόδους, στην…
Χωριό Καλοπαναγιώτης Το χωριό Καλοπαναγιώτης βρίσκεται στην οροσειρά…
 • Newsletter

  Όνομα
  Please provide your Name

  EMAIL
  Please provide your email

  Invalid Input