Περπατώντας κάτω από τα αστέρια
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Εκδηλώσεις»Περπατώντας κάτω από τα αστέρια
Περπατώντας κάτω από τα αστέρια

«Περπατώντας κάτω από τα αστέρια»
Συναυλία Μουσικής Δωματίου με τσέλο και πιάνο

Ο τσελίστας Robertas Grod μαζί με τον φίλο του πιανίστα Eugenijus Zarskus, σας προσκαλούν σε μια συναυλία μουσικής δωματίου στο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, την Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2019, ώρα 20:00.

Χώρος:
Τεχνόπολις 20 Πολιτιστικό Κέντρο
Λεωφόρος Νικολάου Νικολαΐδη 18
Πάφος 8010, Κύπρος
Τηλέφωνο: 7000 2420
Ιστοσελίδα: www.technopolis20.com

Είσοδος: €10
Κρατήσεις απαραίτητες στο 7000 2420 (μόνο τηλεφωνικώς).

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μουσικά κομμάτια γραμμένα από συνθέτες της Βραζιλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας: μια νοσταλγική Βραζιλιάνικη άρια του H. Villa-Lobos, ένα κομμάτι γεμάτο αυθεντικότητα και ταπεραμέντο του Ισπανού Μ. de Falla, τις παραλλαγές του M. Marais που ίσως είναι μερικές από τις παλαιότερες στην Ευρώπη με το θέμα La Folia, ένα κομμάτι του G. Cassado, βιολονίστα του 20ου αιώνα, γνωστός για τη δεξιοτεχνία του και τέλος ένα χιουμοριστικό γαλλικό κομμάτι του F. Poulenc που θα σας κάνει να χαμογελάσετε.

Πρόγραμμα:
M. Marais – La Folia
G. Cassado – Suite for cello solo in d minor
H. Villa-Lobos – Aria
M. de Falla – Fire dance
F. Poulenc - Sonata for cello and piano in A major

Λίγα λόγια για τους μουσικούς:
Ο Robert Grod γεννήθηκε το 1991 στην Λιθουανία. Σπούδασε στο Βίλνιους στη Μουσική Σχολή Balys Dvarionas στην τάξη του J. Veiverienė. Είναι βραβευμένος νικητής των διαγωνισμών Dvarionas και Urban μουσικής στη Λιθουανία. To 2010 άρχισε τις σπουδές του στο Moscow State Conservatory, κάτω από την καθοδήγηση της Natalia Shakhovskaya. Το 2012 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Διαγωνισμό Kozolupov στη Μόσχα, και το 2016 αποφοίτησε με άριστα. Από τότε εργάζεται στη Λευκωσία στο πρόγραμμα Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, που στοχεύει στον εντοπισμό παιδιών 3-10 χρόνων απ’ όλη την Κύπρο, με ιδιαίτερο ταλέντο στη μουσική, στα οποία προσφέρεται εκπαίδευση υψίστου επιπέδου στα έγχορδα όργανα από μια ομάδα καθηγητών διεθνούς φήμης και εμβέλειας. Συχνά δίνει ρεσιτάλ στην Κύπρο και στην Λιθουανία και συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ.

Ο Eugenijus Žarskus γεννήθηκε το 1972 στην Ramygala και από το 1985 σπούδασε στην National M. K. Čiurlionis School of Art, στην τάξη του καθηγητή N. Kereševičienė. Το 1999 απέκτησε πτυχίο και μεταπτυχιακό δίπλωμα από την Lithuanian Academy of Music, έχοντας φοιτήσει με τους καθηγητές M. Azizbekova και. Β. Vainiūnaitė στο πιάνο, καθώς και με τον καθηγητή A. Vainiūnaitė στην μουσική δωματίου. Από 1993 μέχρι το 1995 σπούδασε στη Γαλλία στις τάξεις του C. Huve και του C. Kintz. Ο Eugenijus εργάζεται επί του παρόντος ως καθηγητής στο τμήμα πιάνου του National M.K. Čiurlionis School of Art. Έχει συμμετάσχει στις συναυλίες μουσικών φεστιβάλ που διοργανώνει η Lithuanian National Philharmonic Society και το Foundation of M. Rostropovich.

Παρασκευή, Ιανουαρίου 18, 2019, 20:00 - 22:00


Επαρχία : Πάφος

Πόλη/Χωριό : Δήμος Πάφου

Κατηγορία : Μουσική

Walking under the stars

Αναζήτηση Εκδήλωσης

Κύριες Ετήσιες Εκδηλώσεις

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input