Διεθνής Ημέρα Μουσείων και Ευρωπαική Νύκτα Μουσείων 2019
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Εκδηλώσεις»Διεθνής Ημέρα Μουσείων και Ευρωπαική Νύκτα Μουσείων 2019
Διεθνής Ημέρα Μουσείων και Ευρωπαική Νύκτα Μουσείων 2019
Πολιτιστικό
International Museum Day

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) ανακοινώνουν ότι, μέσα στα πλαίσια των εορτασμών για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2019 (18 Μαΐου), που φέτος έχει ως θέμα: "Τα Μουσεία ως Κόμβοι Πολιτισμού, το Μέλλον της Παράδοσης" αλλά και την Ευρωπαϊκή Νύκτα Μουσείων (18-19 Μαΐου 2019), προγραμματίζεται αριθμός εκδηλώσεων, οι περισσότερες με ελεύθερη είσοδο.

Για το πρόγραμμα Εκδηλώσεων για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Ευρωπαική Νύκτα Μουσείων 2019 πατήστε εδώ

Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί και την ιστοσελίδα του Τμήματος Αρχαιοτήτων www.mcw.gov.cy/da για όλες τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται όπως και τις ιστοσελίδες των υπόλοιπων μουσείων που συμμετέχουν στους εορτασμούς. Οι εκδηλώσεις θα προβάλλονται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των μουσείων.

Στόχος της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν τους πολλαπλούς ρόλους των Μουσείων και τη θέση που διαδραματίζουν στην κοινωνία. Τα μουσεία είναι φορείς πολιτιστικών ανταλλαγών και επαφών, εμπλουτίζουν τον πολιτισμό και ενισχύουν την καλλιέργεια επικοινωνίας, κατανόησης, συνεργασίας και ειρήνης μεταξύ των λαών. Τα Μουσεία, εκτός από την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, έχουν εξελιχθεί στις μέρες μας σε κομβικά σημεία επικοινωνίας λαών και πολιτισμών. Αναπτύσσουν συνεργασίες και δημιουργούν δίκτυα ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών. Διαφυλάσσοντας με σεβασμό την ιστορική μνήμη και την παράδοση, αναζητούν νέους προσανατολισμούς για να εμπνεύσουν τον σύγχρονο άνθρωπο και να υπηρετήσουν τις ανάγκες του. Στο πλαίσιο αυτό, τα Μουσεία με τις πολύπλευρες δράσεις τους προσπαθούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας και να επιτύχουν τη δύσκολη ισορροπία μεταξύ κληρονομιάς και καινοτομίας, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος.
Οι εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων οργανώνονται ετησίως γύρω από την 18η Μαΐου και διαρκούν από μια μέρα μέχρι και ένα μήνα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η συμμετοχή των Μουσείων μεγαλώνει κάθε χρόνο. Το 2018 στις εκδηλώσεις συμμετείχαν περισσότερα από 36,000 Μουσεία σε 157 χώρες. Στην Κύπρο το πρόγραμμα του 2019 περιλαμβάνει εκδηλώσεις σε 26 διαφορετικά Μουσεία και άλλους πολιτιστικούς χώρους, από τις 8 Μαΐου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019.
DATE AND TIME
Έναρξη: Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019
Λήξη: Κυριακή, Ιουνίου 30, 2019
LOCATION

Αναζήτηση Εκδήλωσης

Κύριες Ετήσιες Εκδηλώσεις

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input