ΜΑRIA Kalogeropoulou CALLAS –THE WOMAN & THE ARTIST
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Εκδηλώσεις»ΜΑRIA Kalogeropoulou CALLAS –THE WOMAN & THE ARTIST
ΜΑRIA Kalogeropoulou CALLAS –THE WOMAN & THE ARTIST

Μία ιδιαίτερη βραδιά η οποία συνδυάζει τον λόγο και τη μουσική με ένα μοναδικό τρόπο. Ένα αφιέρωμα στη ζωή και την τέχνη της σπουδαιότερης υψίφωνου του 20ου αιώνα Μαρίας Καλογεροπούλου Κάλλας. Οι διεθνούς εμβέλειας καλλιτέχνες , η Κύπρια υψίφωνος Χρύσω Μακαρίου, με βάση της τη Βιέννη, ο Βούλγαρος βαρύτονος Κρούμ Γκάλαμπωφ και ο γνωστός ηθοποιός Αχιλλέας Γραμματικόπουλος ενώνουν τις δυνάμεις τους επί σκηνής με τον πιανίστα Ζμπύνεκ Μαρούσκα. Φιλική συμμετοχή στο φλάουτο ο Θεόδωρος Κρασίδης.

Χώροι και Ημερομηνίες:
Δημοτικό Θέατρο Λατσιών,Λευκωσία (20 Μάη)
Μαρκίδειο Θέατρο,Πάφο (23 Μάη)

Ταχυδρομική διεύθυνση*: B1 57, Λατσιά 2220 /
Τηλέφωνο: +357 22 878 688 / +357 26 932 571

Τιμή Εισόδου/Εισιτήριο: €15 / €10

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: Facebook, Twitter, Instagram

Η παράσταση αυτή αποτελεί το μεγαλύτερο αφιέρωμα που παρουσιάστηκε ποτέ στην Κύπρο γύρω από τη ζωή και το έργο της σπουδαιότερης υψίφωνου του 20ου αιώνα Μαρίας Καλογεροπούλου, γνωστής ως Μαρία Κάλλας (1923-1977). Παρουσιάζεται η καλλιτεχνική της πορεία, από τα πρώτα της βήματα στο χώρο του λυρικού θεάτρου μέχρι και τον απρόσμενο θάνατό της. Την επιστημονική επιμέλεια και έρευνα έχει η Ιστορικός Μουσικολόγος Δρ Σπυριδούλα Κατσαρού.
Η σύλληψη της εκδήλωσης είναι πολυεπίπεδη και συνδυάζει, πέραν από την ερμηνεία των χαρακτηριστικών αριών της Κάλλας, οπτικοακουστικό υλικό υπό τη μορφή κολλάζ, σπάνιου φωτογραφικού υλικού και συνεντεύξεων της ντίβας. Το τεράστιο έργο της έρευνας ανέλαβε η Ιστορικός Μουσικολόγος Δρ Σπυριδούλα Κατσαρού, ενώ το μοντάζ έχει επιμεληθεί η Μαρία Αβραάμ. Ο μονόλογος/αφήγηση βασίζεται σε μοναδικές πηγές και αρχεία ανάμεσα σε άλλα αυτών της ΕΡΤ, της Λυρικής Σκηνής Αθηνών, του Εθνικού Ωδείου Αθηνών, καθώς και μεγάλων συλλεκτών προσωπικών αντικειμένων και επιστολών της Μαρίας Κάλλας.
Η παράσταση τελεί υπό την υψηλή προστασία της Πρώτης Κυρίας κ. Άντρης Αναστασιάδη, συζύγου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η παράσταση «Maria Καλογεροπούλου Callas» διοργανώνεται από τον Παγκύπριο Συνδέσμο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» που στηρίζει παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις. Όλα τα έσοδα της παράστασης θα δοθούν στον Π. Σ. «’Ενα Όνειρο Μια Ευχή».

Μέγας Χορηγός: Prospectasy, Μιχαήλ Κυπριανού και Co LLC
Διαχρονικός χορηγός: ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΣ
Χορηγοί: Κoukounis & Company, Solsidus Law, Papantoniou Bakaries, Nice Day
Χορηγός Μεταφοράς: Coop Travel
Υποστηρικτής: Σχεδιασμός από τον Σάκη
Χορηγός Media: RIK

Στοιχεία Επικοινωνίας Διοργανωτή:
Όνομα: Παγκύπριος Σύνδεσμος « Ένα όνειρο μια ευχή»
Tηλέφωνο: +357 22 311 277
Hλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Έναρξη: Δευτέρα, Μαΐου 20, 2019 -  20:30
Λήξη: Πέμπτη, Μαΐου 23, 2019 - 21:45


: Λευκωσία, Πάφος

:

: Μούσικαλ / Όπερα

Callas

Αναζήτηση Εκδήλωσης

Κύριες Ετήσιες Εκδηλώσεις

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input