Ψευδής Ρομαντισμός του Δημήτρη Νεοκλέους
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Εκδηλώσεις»Ψευδής Ρομαντισμός του Δημήτρη Νεοκλέους
Ψευδής Ρομαντισμός του Δημήτρη Νεοκλέους
Έκθεση τέχνης
Fake

Fake: Είναι η ψευδής γνώση, η ψευδής πληροφορία, η ψευδής εμπειρία μέσα από ορισμένες λεκτικές και οπτικές πηγές του διαδικτύου.
Romanticism: Αν το 60% του διαδικτύου αφορά τον άνθρωπο τότε συνδέεται άμεσα και με την ιδέα του ρομαντισμού, που ανέδειξε τον δυναμισμό, την ατομικότητα, το απρόβλεπτο, τον έρωτα και την έλξη μας προς την καταστροφή.
Εν αντιθέσει με τις ηθικολογίες και προκαταλήψεις που η πατριαρχική κοινωνία ,επιφόρτισε την γυναικεία σεξουαλικότητα, τον 21ο αιώνα οι μετά-υλιστικές αστικές κοινωνίες της υπαρξιακής ασφάλειας επανεξετάζουν την έννοια της «ηθικής» τις κοινωνικές και ερωτικές συμπεριφορές στις σχέσεις των φύλων . Οι ποικιλόμορφες σεξουαλικές κατευθύνσεις και η αποδοχή τους είναι χαρακτηριστικό της εποχής. Η σύγχρονη θέση της γυναίκας, η απενοχοποίηση του έρωτα , προσδίδουν στο αιδοίο το χαρακτήρα «πύλης ατομικής ελευθερίας», πέραν φυσικά της αναμφίβολα πολυδιάστατης ιδιότητας του.
Η έκθεση ΨΕΥΔΗΣ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ αποτελείται απο μια σειρά ζωγραφικών έργων , σημειώσεων και ένα έντυπο (Φανζίν), που αφορούν στο Αιδοίο.
Στο Φανζίν περιγράφονται μύθολογικές οντότητες,τελετουργικά και λατρευτικές ομοιότητες ανάμεσα σε διαφορετικούς λαούς και θρησκείες .Τα Ζωγραφικά έργα είναι μνημειακές απεικονίσεις των οποίων η ανάγνωση είναι πολυδιάστατη: ερωτική, μεταφυσική, υπαρξιακή, κοινωνιολογική, αλλά και θρησκειολογική.

H εικαστική έκθεση ΨΕΥΔΗΣ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ του Δημήτρη Νεοκλέους, θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο NASTY CAT-ANNEX απο τις 31 Μαΐου 2019 μέχρι τις 15/6/2019 .
Ώρες λειτουργιάς : 17:00 με 23:00 Δευτέρα - Κυριακή αλλά και με ραντεβού.
Ημέρα εγκαινίων 31 Μαΐου 2019 η ώρα 18:00

Χώρος:
NASTY CAT-ANNEX
Διγενή Ακρίτα 64,Λευκωσία,
1061,τηλ: +357 99 433 820

DATE AND TIME
Έναρξη: Παρασκευή, Μαΐου 31, 2019
Λήξη: Παρασκευή, Μαΐου 15, 2020
LOCATION
Λευκωσία
Δήμος Λευκωσίας

Αναζήτηση Εκδήλωσης

Κύριες Ετήσιες Εκδηλώσεις

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input