22ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού - Ολλανδία
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Εκδηλώσεις»22ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού - Ολλανδία
22ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού - Ολλανδία

Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού σηκώνει αυλαία με την παράσταση του χορογράφου Arno Schuitemaker, η οποία έχει παρουσιαστεί σε γνωστά θέατρα και φεστιβάλ παραστατικών τεχνών σε 15 χώρες ανά την Ευρώπη.

Με φαινομενική ανεμελιά, το έργο If You Could See Me Now μεταμορφώνει έναν υποτονικό χορό για κλαμπ σε μια ιλιγγιώδη κυματοειδή κίνηση, με τους τρεις χορευτές να αψηφούν τα όρια του σώματός τους, συνεπαρμένοι από τον ρυθμό.

Ενόσω ο χορός εκτυλίσσεται σταδιακά, η ενέργεια συσσωρεύεται και ηλεκτρίζεται, ελκύοντας το κοινό, συνεπαίρνοντάς το ολοένα και πιο βαθιά σε αυτή την περφόρμανς. Με τη σωματική προσπάθεια να κορυφώνεται, οι αδιάκοπες, γεμάτες τόλμη, κινήσεις επαναπροσδιορίζονται, δημιουργώντας φωτεινές και ευέλικτες εντυπώσεις. Ο χώρος διαστέλλεται και μετατοπίζεται. Ο χρόνος διασπάται και αναδιαμορφώνεται.

Από την έκσταση στην έξαρση και από την κορύφωση στην αποσύνθεση, το έργο If You Could See Me Now δοκιμάζει τις προσδοκίες, αποζητώντας μια νέα ματιά, μετατρέποντας τον αυθορμητισμό σε μια υπνωτική αισθητήρια εμπειρία.

Ο Arno Schuitemaker γεννήθηκε το 1976 στην Ολλανδία και σήμερα ζει και εργάζεται στο Άμστερνταμ. Στο χορογραφικό του έργο συγκαταλέγονται τα ακόλουθα: EXIT (2009), TIDE (2011), The Fifteen Project | DUET (2012), I is an Other (2014), Together_till the end (2015), και η τριλογία για τρεις χορευτές While We Strive (2015), I will wait for you (2016) και If You Could See Me Now (2017). Το πιο πρόσφατο και μεγαλύτερο σε εμβέλεια έργο του μέχρι σήμερα είναι το The Way You Sound Tonight που έκανε πρεμιέρα στο Holland Festival τον Ιούνιο του 2018.

Συναρπαστικό, σαγηνευτικό και γεμάτο ένταση, το έργο του είναι καθαρά βιωματικό. Χρησιμοποιώντας συνεχείς και αδιάκοπες κινήσεις, οι παραστάσεις του, βασισμένες στην προσωπική αντίληψη, αποτελούν συναντήσεις που εμβυθίζουν και μεταμορφώνουν, εμπνευσμένες από τη ζωή και την εποχή που ζούμε. Σε συνεργασία με κορυφαίους χορευτές, συνθέτες και σχεδιαστές ήχου, κάθε έργο διαμορφώνει τη δική του ταυτότητα και προοπτική. Το έργο του, που χαρακτηρίζεται συχνά ως διεπιστημονικό, υπερβαίνει τα όρια του χορού.

Το χορογραφικό του έργο έχει παρουσιαστεί σε γνωστά θέατρα και σύγχρονα φεστιβάλ παραστατικών τεχνών σε πάνω από 15 χώρες εντός και εκτός Ευρώπης. Τα έργα του με τίτλο The Way You Sound Tonight και I will wait for you έχουν λάβει διθυραμβικές κριτικές στο περιοδικό Theatermaker, και έχουν συγκαταλεχθεί ανάμεσα στις καλύτερες παραστάσεις της σεζόν. Το περιοδικό tanz ανέδειξε τον Arno Schuitemaker ως έναν από τους ανερχόμενους χορογράφους του 2017, ενώ το Dance Europe τον χαρακτήρισε ως έναν από τους «κορυφαίους χορογράφους της Ολλανδίας». Έχει τιμηθεί με το βραβείο Dioraphte Encouragement Award και το δεύτερο βραβείο κριτικής επιτροπής στον διαγωνισμό [re]connaissance το 2016.

Το If You Could See Me Now είναι μία παραγωγή της SHARP/ArnoSchuitemaker σε συμπαραγωγή με τους HELLERAU – Europäisches Zentrum der Künste (Δρέσδη, Γερμανία), O Espaço Do Tempo - Associação Cultura (Montemor-o-Novo, Πορτογαλία), CND Centre National de la Danse (Pantin, Γαλλία), KLAP Maison pour la Danse (Μασσαλία, Γαλλία) και Tafelhalle im KunstKulturQuartier (Νυρεμβέργη, Γερμανία). Το έργο χρηματοδοτείται από τους οργανισμούς Performing Arts Fund NL, Fonds 21, VSBfonds και Prins Bernhard Cultuurfonds.

Σύλληψη & Δημιουργία: Arno Schuitemaker
Χορευτές: Stein Fluijt, Ivan Ugrin, Noemie Wagner
Δραματουργία: Guy Cools
Μουσική σύνθεση: Wim Selles
Σχεδιασμός φωτισμού: Vinny Jones
Κοστούμια: Inge de Lange
Τεχνική: Natasja Giebels

Διάρκεια: 55'

Χώρος:
Θέατρο Ριάλτο
Ανδρέα Δρουσιώτη 19
Πλατεία Ηρώων
Λεμεσός 3603, Κύπρος
Τηλέφωνο: 7777 7745
Ιστοσελίδα: www.rialto.com.com

Εισιτήρια: €8
Κάρτα για όλες τις παραστάσεις: €30

Κυριακή, Ιουνίου 02, 2019, 20:30


: Λεμεσός

: Δήμος Λεμεσού

: Φεστιβάλ

The Netherlands

Αναζήτηση Εκδήλωσης

Κύριες Ετήσιες Εκδηλώσεις

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input