Ανθεστήρια Δήμου Γερμασόγειας 2019
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Εκδηλώσεις»Ανθεστήρια Δήμου Γερμασόγειας 2019
Ανθεστήρια Δήμου Γερμασόγειας 2019
Φεστιβάλ
Anthestiria

Με σύνθημα «Διαφορετικά Χρώματα, Διαφορετικά Σχήματα, Ένα Μπουκέτο – Η ομορφιά της Διαφορετικότητας» η πολυδιάστατη εκδήλωση των Ανθεστηρίων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή 8 και 9 Ιουνίου, 2019 παρουσιάζοντας ένα πολυπολιτισμικό φεστιβάλ χρώματος και φωτός.

Δήμος Γερμασόγειας: https://www.yermasoyiamunicipality.org.cy

Χώρος:
Χώρος στάθμευσης Ποταμού Γερμασόγειας
Περιοχή Γερμασόγειας, Λεμεσός, Κύπρος

Η εκδήλωση αποτελεί δράση του προγράμματος ένταξης από τοπικές αρχές «Λεμεσός, μια πόλη ο κόσμος όλος» και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, όπου θα κληθούν να συμμετάσχουν οργανωμένα σύνολα κοινοτήτων Υπηκόων Τρίτων Χωρών. Σκοπός είναι να μετατραπεί η συμβολικότητα των Ανθεστηρίων σε ένα ηχηρό μήνυμα για αποδοχή της διαφορετικότητας, κοινωνική ένταξη και παρεμπόδιση της περιθωριοποίησης των ΥΤΧ, προάγοντας άμεσα την αλληλεπίδραση με τον ντόπιο πληθυσμό.

Το Σάββατο 8/6/19 στις 19:00, η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Άντρη Αναστασιάδη θα δώσει το έναυσμα για την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων, με την πρώτη ανθοστόλιστη παρέλαση πεζοπόρων, στην οποία θα συμμετάσχουν οργανωμένα σύνολα κοινοτήτων Υπηκόων Τρίτων Χωρών, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Γερμασόγειας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Παναγιώτη Στυλιανού, τις Μαζορέτες Λεμεσού, καθώς επίσης σχολεία της Γερμασόγειας.

Στη συνέχεια, μουσικό πρόγραμμα από το εξαίρετο Ανδρικό φωνητικό σύνολο «Ίλανδρον» και ακολούθως η ομάδα χορού Swing Latino θα παρουσιάσει ελληνικούς και ξένους χορούς . Από τις εννέα και μετά, δύο ώρες αφιερωμένες στον παραδοσιακό χορό, μουσική και τραγούδι, με την Άντρη Καραντώνη, μια από τις νεαρότερες ερμηνεύτριες παραδοσιακών ασμάτων στην Κύπρο σε ζωντανή μετάδοση με την τηλεόραση του Sigma.

Μετά τις έντεκα το βράδυ του Σαββάτου, ο DJ Γιώργος Ασημένος θα μας ταξιδέψει στο καλύτερο River Party.

Την Κυριακή 9/6/19 ξεκινάμε και πάλι στις επτά με μια δεύτερη ανθοστόλιστη παρέλαση δια μουσικής, όπου συμμετέχουν η Φιλαρμονική του Δήμου Γερμασόγειας, οι Μαζορέτες Σώματος Κυπρίων Οδηγών, Οργανωμένα Σύνολα Υπηκόων Τρίτων Χωρών και Σχολεία της ευρύτερης περιοχής. Στη συνέχεια θα παρουσιασθεί μουσικό πρόγραμμα από τα ταλαντούχα παιδιά της Χορωδίας της Αγίας Παρασκευής και παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Όμιλο Γερμασόγειας και Κοράκου. Η Φιλαρμονική του Δήμου Γερμασόγειας και οι Μαζορέτες Σώματος Κυπρίων Οδηγών θα μας ταξιδέψουν σε ένα υπέροχο μουσικό συναπάντημα. Ακολούθως μια αλλαγή προς το σύγχρονο με την Ακαδημία Χορού ‘Olga Dance Academy’.

Ως κορύφωση των εκδηλώσεων μας, η ελάχιστη ένδειξη τιμής και σεβασμού στις κοινότητες Υπηκόων Τρίτων Χωρών, ενέργειες που γίνονται ακόμη πιο επιτακτικές στην πράξη, μετά τα τελευταία θλιβερά γεγονότα, θα αποδοθούν τιμητικές πλακέτες σε εκπροσώπους των κοινοτήτων των Φιλιππινών, της Κίνας, του Βιετνάμ και της Βουλγαρίας καθώς επίσης σε συνεργάτες του Δήμου Γερμασόγειας για την πολύτιμη προσφορά τους.

Φέτος θα σας αφήσουμε με ένα μουσικό ταξίδι στο νερό, της βροχής, των ποταμών, της θάλασσας, που θα μας ταξιδέψει, αφήνοντας γλυκόπικρες αναμνήσεις. Μια συναυλία της Ρίτας Αντωνοπούλου και του Μανόλη Ανδρουλιδάκη με τη συνοδεία της χορωδίας του Δήμου Γερμασόγειας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Σόλωνα Κλαδά.

Κατά το διήμερο στο χώρο στάθμευσης που θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος και διακοσμημένος, θα λειτουργήσει έκθεση και λαϊκή αγορά φυτών και λουλουδιών, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν όχι μόνο να θαυμάσουν τη χάρη και την ομορφιά των φυτών και των λουλουδιών, αλλά θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους σε πολύ λογικές τιμές, για να βελτιώσουν και εμπλουτίσουν τους κήπους των σπιτιών τους.

Στα πλαίσια των θεματικών δραστηριοτήτων, θα λειτουργήσουν περίπτερα αγγειοπλαστικής, καλαθοπλεκτικής και άλλων παραδοσιακών επαγγελμάτων, όπου παραδοσιακοί τεχνίτες θα κάνουν επίδειξη της τέχνης τους και θα πωλούν τα προϊόντα τους.

Στα πλαίσια της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, θα λειτουργήσει παιχνιδότοπος ενώ το καφενείο και άλλα ανάλογα περίπτερα, θα προσφέρουν προς πώληση παραδοσιακά ποτά και γλυκά.

DATE AND TIME
Σάββατο, Ιουνίου 08, 2019, 19:00 - 23:55
LOCATION
Λεμεσός
Γερμασόγεια

Αναζήτηση Εκδήλωσης

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Limassol Boat Show 2020
01/ 10 /2020
“EROICA” Αφιέρωμα στην 60η επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας- Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
02/ 10 /2020
Ο Τσάρος με την μακριά γενειάδα
03/ 10 /2020
Τη λύρας γλυκολάλεμαν Κέντρο Νεότητας «Παναγία Σουμελά» - 23o Πολιτιστικό Φεστιβαλ Πανεπιστημίου Κύπρου
04/ 10 /2020
Αφιέρωμα στην Κυπριακή Μουσικοχορευτική παράδοση Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού - 23o Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου
06/ 10 /2020
Freedom Candlemaker Gold - 23o Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου
08/ 10 /2020
Μουσική για το θέατρο
08/ 10 /2020
Με άρωμα θάλασσας και Ανατολής-23o Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου
10/ 10 /2020
Τάσος Στυλιανού -Πειραματισμοί στη Σύγχρονη Μουσική-23o Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου
13/ 10 /2020
Αριστοφάνους και Μενάνδρου Γωνιά / Φανταστικό Θέατρο
14/ 10 /2020
0o Μεσαιωνικό Φεστιβάλ 2020-"Ρήγαινες"
17/ 10 /2020
10o Μεσαιωνικό Φεστιβάλ 2020
24/ 10 /2020
O3 – OlympusMan
31/ 10 /2020

Κύριες Ετήσιες Εκδηλώσεις

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input