ΑΛΕΞΙΑ - LIVE - Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Εκδηλώσεις»ΑΛΕΞΙΑ - LIVE - Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων
ΑΛΕΞΙΑ - LIVE - Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων
Μουσική
Alexia

Στις 20 Ιουνίου 2019, ημέρα που έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (World Refugee Day), η Αλέξια θα αποτίσει φόρο τιμής και θα αναγνωρίσει όλες τις κοινότητες προσφύγων στην Κύπρο ανά τους αιώνες, με ένα σημαντικό Διεθνές Ανθρωπιστικό Πολιτιστικό γεγονός, μια μεγάλη συναυλία στην τάφρο των Ενετικών τειχών της Λευκωσίας.

Facebook

Χώρος:
Τάφρος Κωνστάντζα
Ενετικά Τείχη
Λευκωσία, Κύπρος

Είσοδος Ελεύθερη

Η Αλέξια, με έναν πολυδιάστατο δημιουργικό τρόπο συγκεντρώνει τις μουσικές της επιρροές για να φωτίσει μουσικά την πολυπολιτισμική πλευρά της Κύπρου, ώστε να ακουστεί η φωνή και ο ήχος της μουσικής των κοινοτήτων, παρουσιάζοντας εμβληματικά τραγούδια από όλον τον κόσμο στην Αρμενική γλώσσα, στην Ισπανοεβραϊκή γνωστή επίσης ως Λαντίνο, στη Γαλλική (Δυτική Αφρική), στην Αραβική (Συρία, Λίβανο, Ανατολική Αφρική), στην Κυπριακή, στην Ελληνική (Σμύρνη), στη μητρική γλώσσα των προσφύγων που έχουν ζήσει στην Κύπρο και αποτελούν μέρος αυτού του συναρπαστικού μωσαϊκού πολιτισμών στο νησί.

Η Αλέξια θα συνοδεύεται από τετραμελή ορχήστρα ενώ σε ορισμένα από τα τραγούδια θα συμμετέχουν εκλεκτοί καλεσμένοι μουσικοί και φωνές. Στη συναυλία θα λάβουν επίσης μέρος ταλαντούχα παιδιά και έφηβοι τόσο Κύπριοι όσο και πρόσφυγες στην Κύπρο.

Η συναυλία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, οπτικογραφημένα μηνύματα από διακεκριμένα πρόσωπα του Λος Άντζελες, της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και της Κύπρου, οι οποίοι υποστηρίζουν και όλοι «κάνουν ένα βήμα με το πρόσφυγες» #WithRefugees.

- Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2019 καθίσταται δυνατή χάρη -

Υπό την αιγίδα: Υπάτης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών (UNHCR Cyprus)

Συνδιοργανωτές: Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων, Υπουργείο Εσωτερικών European Funds Unit, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου / Youth Board of Cyprus, και Δήμος Λευκωσίας
Χορηγοί: ΟΠΑΠ, Chrysostomides Advocates and Legal Consultants (www.chrysostomides.com), Earth Friendly Products Earth Friendly Products - Hellas, Pizza MINE
Χορηγός Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου και Phileleftheros (Ό Φιλελεύθερος)

DATE AND TIME
Πέμπτη, Ιουνίου 20, 2019, 20:30 - 23:00
LOCATION
Λευκωσία
Δήμος Λευκωσίας

Αναζήτηση Εκδήλωσης

Κύριες Ετήσιες Εκδηλώσεις

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input